Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 February 2022 07:51

Αναδιοργάνωση της Motor Oil με τη βοήθεια SAP

Τη λύση EHS (Environment, Health & Safety) της SAP επέλεξε η Motor Oil προκειμένου να υλοποιήσει τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής σε πραγματικό χρόνο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε εργαζόμενος και θα ενσωματώνεται απολύτως στο SAP ERP της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα Βιομηχανικών Εφαρμογών της ελληνικής πετρελαϊκής, κο Δημήτρη Μιχαλόπουλο, η ως τώρα πρακτική για τα συμβάντα στο διυλιστήριο αποτελούσε μεγάλη και συνεχή πρόκληση, καθώς επρόκειτο για μια χρονοβόρα, κοπιαστική και επιρρεπή σε ανθρώπινα λάθη διαδικασία.

Η Motor Oil δοκίμασε και αξιολόγησε τη σουίτα SAP EHS, διαπιστώνοντας εμπράκτως ότι η ενσωματωμένη εφαρμογή Διαχείρισης Συμβάντων κάλυπτε απόλυτα τις απαιτήσεις του τμήματος Health & Safety. Έτσι, οι 1.500 εργαζόμενοι στο διυλιστήριο, αλλά και οι περίπου 50 επικεφαλής τμημάτων έχουν πλέον στο σύνολό τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το σύστημα και να συμπληρώνουν απλά και γρήγορα τις διαδραστικές αυτοματοποιημένες φόρμες του σε κινητές συσκευές. Η ανάπτυξη του νέου συστήματος έγινε τον Ιούλιο του 2021 με τη βοήθεια της Real Consulting IT Business Solutions A.E. και, παρά το μικρό χρονικό διάστημα έκτοτε, η βελτίωση είναι ήδη ορατή στην ποιότητα των διαδικασιών Υγείας & Ασφαλείας, αλλά και στον χρόνο διαχείρισης των συμβάντων.

Ο κος Μιχαλόπουλος επισημαίνει ιδιαίτερα την κατά 25-30% μείωση του απαιτούμενου χρόνου καταγραφής των συμβάντων, την άμεση διαθεσιμότητα του πλήρως ενημερωμένου αρχείου, ώστε να διευκολύνεται και να ελαχιστοποιείται ο χρόνος λήψης αποφάσεων, την απλοποίηση της διερεύνησης αλλά και πρόληψης των συμβάντων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση κόστους, που προκύπτει από τις συνέργειες με τα συστήματα Human Resources και Plant Management της SAP, για εύκολη πρόσβαση σε εξοπλισμό και λειτουργίες.

Τεύχος 17

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ