Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 March 2024 07:46

Τράπεζα Πειραιώς: Δράση σε σχολείο της Ξάνθης

Το «Μαζί για το Παιδί», με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, δημιούργησε και παρέδωσε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης, μέσω του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης που δημιουργείται από το «Μαζί για το Παιδί» με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς και προσφέρεται προς αξιοποίηση από την εκπαιδευτική κοινότητα της Θράκης. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς «EQUALL – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» και έχει στόχο την συμβολή στην ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στη διερευνητική μάθηση, καθώς και στην αναβάθμιση και διεύρυνση των δυνατοτήτων της εκπαιδευτικής διαδικασίας για εκπαιδευτικούς και σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το νέο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης είναι εξοπλισμένο με κατάλληλα εκπαιδευτικά βοηθήματα, βιβλία και σετ ρομποτικής. Η αίθουσα του Κέντρου έχει διαμορφωθεί με ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα που προσφέρουν στα παιδιά ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας. Επικεντρώνεται στις σύγχρονες επιστήμες, όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία, γεωγραφία, βιολογία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αστρονομία, πληροφορική και ρομποτική, ενθαρρύνοντας την εξερεύνηση, τη δημιουργική εκμάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.

Εκπροσωπώντας την Τράπεζα Πειραιώς, η κυρία Αγγελική Μπούκη, Επικεφαλής Μονάδας Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων του Ομίλου Πειραιώς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ισότιμη πρόσβαση των νέων μας στην ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί σημαντική κοινωνική αναγκαιότητα και έναν από τους κορυφαίους στόχους των δράσεων που απευθύνονται στη νέα γενιά και υλοποιούνται από την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων. Μέσα από το νέο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης που δημιουργήσαμε υποστηρίζοντας το έργο του «Μαζί για το Παιδί», οι μαθητές και οι μαθήτριες ενός από τα πολυπληθέστερα δημοτικά σχολεία της ακριτικής Ξάνθης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, θα ταξιδέψουν στον κόσμο της γνώσης και των σύγχρονων επιστημών και θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες».

Τεύχος 472

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ