Skip to main content
15 March 2024 07:43

Εκσυγχρονισμός του Κέντρου Διαλειτουργικότητας

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει διεθνή, ηλεκτρονικό. ανοικτό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης με τίτλο: Παροχή υπηρεσιών και προμήθεια των απαραίτητων αδειών χρήσης για τη λειτουργία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) Επόμενης Γενιάς.

Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει διαλειτουργικότητα μεταξύ των θεσμικών συστημάτων με εξαιρετικά υψηλή διαθεσιμότητα. Στο φυσικό αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της επόμενης γενιάς του ΚΕΔ, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί (στο μέλλον) η λειτουργία του ΚΕΔ σε δύο κέντρα δεδομένων (Data Centers, primary and secondary sites), που θα βρίσκονται σε ενεργό λειτουργία, όταν η ΓΓΠΣΨΔ παράσχει την απαιτούμενη υποδομή. Επιπλέον, το Κέντρο αναμένεται να εκσυγχρονιστεί χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία Πλατφόρμας Διαχείρισης και Υποστήριξης των Διαδικτυακών Υπηρεσιών (Enterprise Service Bus tools) και εργαλεία διαχείρισης API management με υψηλότερη αυτοματοποίηση, ασφάλεια, επεκτασιμότητα, ανθεκτικότητα και τεκμηρίωση.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.666.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ η εκτιμώμενη αξία με ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 2.065.840 ευρώ. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024 και ώρα 17:00.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Τεύχος 470

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ