Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 January 2024 07:46

Ανακοίνωση διαγωνισμού από την ΕΔΥΤΕ

Η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. ανακοίνωσε πως προβαίνει σε διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης για τον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων με αντικείμενο την Προμήθεια και εγκατάσταση υπολογιστικού εξοπλισμού, αποθηκευτικού χώρου και λογισμικού στο πλαίσιο του ΥΕ1 «Ανάπτυξη νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων» της πράξης «Επιχορήγηση της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. για την ανάπτυξη νέου εθνικού υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων». Η ΕΔΥΤΕ καλεί τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς σε ανοιχτή, μη δεσμευτική συμμετοχή στη διαδικασία διαβούλευσης για την κατάθεση προτάσεων / παρατηρήσεων επί του Τεύχους Διακήρυξης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση προηγμένου υπολογιστικού εξοπλισμού, αποθηκευτικού χώρου και λογισμικού, για την υλοποίηση του νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων «Δαίδαλος» (Daedalus). Επιπλέον, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, εγκατάστασης, παραμετροποίησης και πολυετούς συντήρησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανέρχεται στο ποσό των 41.569.000 ευρώ. Η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την υπογραφή της. Η διάρκεια Εγγύησης Καλής Λειτουργίας της σύμβασης είναι τουλάχιστον πέντε (5) έτη από την οριστική παραλαβή του έργου.

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το European High Performance Computing Joint Undertaking. Η δαπάνη για την εν λόγω σύμβαση βαρύνει τον προϋπολογισμό του 2024 και 2025 του φορέα με σχετική πίστωση.

Τεύχος 423

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ