Skip to main content
20 December 2023 07:54

Τοποθετήσεις στελεχών στο φόρουμ του ΣΕΠΕ

Η Gen AI «επιβάλλει» στις επιχειρήσεις την υιοθέτηση νέων πρακτικών, όπως προκύπτει από έρευνα της Deloitte που παρουσίασε στο φόρουμ του ΣΕΠΕ ο κος Νίκος Χριστοδούλου, Partner, Consulting Leader της εταιρείας. Επίσης, σημείωσε πως η Gen AI δύναται να συνεισφέρει έως και 10,7 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2030. Παρόλα αυτά οι λύσεις Gen AI δεν φαίνεται να έχουν ενταχθεί ευρέως στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Σημαντικό εμπόδιο αποτελεί, ακόμη, η έλλειψη των κατάλληλων δεξιοτήτων, κατέληξε.

Με τη σειρά του ο κος Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανέφερε ότι, πέρα από τον ψηφιακό βοηθό του gov.gr, θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την εθνική αρχή κυβερνοασφάλειας.

«Πολύ λίγες είναι οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε ψηφιακή κατάρτιση των εργαζομένων τους στα νέα δεδομένα της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Ελλάδα είναι στην 17η θέση της Ε.Ε. στις επενδύσεις των επιχειρήσεων σε τεχνολογίες αιχμής και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν σε ξεπερασμένες τεχνολογίες», σημείωσε ο κος Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

«Θα εκπαιδεύσουμε 2 εκατ. νέους μέχρι το 2025 στην γενετική τεχνητή νοημοσύνη μέσω ψηφιακής πλατφόρμας», ανέφερε ο κος Νίκος Μανιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Η Microsoft θα εκπαιδεύσει τις ψηφιακές δεξιότητες 100.000 Ελλήνων μέχρι το 2025, 1.000 από αυτούς που θα επιλεγούν, έχουμε ήδη 5.000 αιτήσεις, θα εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής και ΑΙ, οι 500 εγγυόμαστε πως θα βρουν δουλειά. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι έτοιμη η χώρα να ψηφιοποιηθεί. Κρίσιμο ζήτημα είναι και η ασφάλεια των δεδομένων, αφού το Gen AI εκδημοκρατίζει το απλό AI, πρέπει να κινηθούμε άμεσα», σημείωσε η κα Γιάννα Ανδρονοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα.

«Το ΑΙ αναμένεται να αυτοματοποιήσει σε μεγάλο βαθμό πολλές εσωτερικές διαδικασίες των επιχειρήσεων και χρειάζεται να το εκμεταλλευτούμε, παρότι ο κατακερματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων με τη συντριπτική πλειοψηφία από αυτές να είναι μικρομεσαίες, δημιουργεί προβλήματα στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών», ανέφερε ο Λεωνίδας Τουγιαννίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Fortinet σε Ελλάδα, Κύπρο & Ουγγαρία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ