Skip to main content
21 November 2023 07:52

Ανακατατάξεις σε OpenAI και Microsoft

Ο Sam Altman εντάσσεται στην Microsoft προκειμένου να ηγηθεί του νέου της ερευνητικού τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης σύμφωνα με την ανακοίνωση του CEO της εταιρείας, μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή του Altman από την ηγεσία της OpenAI την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι OpenAI είναι η εταιρεία που λάνσαρε τα τέλη του 2022 το chatbot ChatGPT, προκαλώντας παγκόσμια εντύπωση για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ στη συνέχεια η Microsoft προχώρησε σε επένδυση ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων στην εταιρεία.

Την Παρασκευή άλλωστε, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Sam Altman από τη θέση του CEO της OpenAI με άμεση ισχύ, η Microsoft ήταν στην ομάδα επιφανών επενδυτών στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που άσκησαν πιέσεις για την ανάκληση της απόφασης, μαζί με τις Tiger Global, Thrive Capital και Sequoia Capital.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως το «τιμόνι» της OpenAI αναλαμβάνει ο πρώην CEO του Twitch, Emmett Shear. Η πρόσληψη του Shear επιδιώκει να τερματίσει το χάος που προκλήθηκε το τελευταίο τριήμερο στους κόλπους μίας από τις πλέον γνωστές startups του πλανήτη, αφότου αργά το βράδυ της Παρασκευής το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Altman από τη θέση του CEO με άμεση ισχύ, επικαλούμενο την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και του Δ.Σ. της.

Στην ανάρτησή του, το Δ.Σ. της OpenAI ανέφερε ότι «η αποχώρησή του έρχεται κατόπιν μιας σχετικής έρευνας του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο συμπέρανε ότι εκείνος δεν ήταν πάντοτε ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το συμβούλιο, γεγονός που δυσχεραίνει την ικανότητά του να ασκεί τις αρμοδιότητές του».

Τεύχος 397

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ