Skip to main content
17 October 2023 06:59

H LG OLED ξεχώρισε στη Frieze του Λονδίνου

Η LG Electronics παρουσίασε το Jardins d’Été, ένα έργο τέχνης δημιουργημένο από την Quayola x LG OLED στη Frieze London 2023 (11-15 Οκτωβρίου). Παρουσιάζοντας έργα που ζωντανεύουν από τη λάμψη των ψηφιακών καμβάδων LG OLED, η έκθεση απέτισε φόρο τιμής στον γαλλικό ιμπρεσιονισμό, ιδιαίτερα στα μεταγενέστερα έργα του τελευταίου από τους παλαιούς δασκάλους, Claude Monet.

Παρουσιάζοντας τις δυνατότητες που μπορούν να επιτευχθούν όταν η τέχνη και η τεχνολογία έρχονται σε επαφή, το Jardins d’Été είναι μια σειρά βίντεο που απεικονίζει τους ανθισμένους κήπους του Château de Chaumont-sur-Loire στη Γαλλία. Γι’ αυτήν την καθηλωτική εγκατάσταση, ο Quayola χρησιμοποιεί την πολυπλοκότητα των σχηματισμών των λουλουδιών που μετακινούνται από τον άνεμο ως σύνολο δεδομένων για να δημιουργήσει νέους πίνακες που μπορείτε να θαυμάσετε σε 4K, χάρη στην κορυφαία ποιότητα εικόνας της LG OLED.

Ο Quayola είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης που φημίζεται για την αρμονική συγχώνευση των ηλεκτρονικών υπολογιστών με την κλασική τέχνη. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία ως φακό για να εξερευνήσει την ένταση και την ισορροπία μεταξύ φαινομενικά αντίθετων δυνάμεων, όπως το πραγματικό και το τεχνητό, το εικονιστικό και το αφηρημένο, το παλιό και το νέο. Με τη χρήση προσαρμοσμένου λογισμικού, το ευέλικτο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει οπτικοακουστικές παραστάσεις, video art, γλυπτά και έργα σε χαρτί.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ