Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 October 2023 06:43

Πιστοποίηση ISO για την i-DOCS

Η iDOCS ανακοίνωσε ότι το εταιρικό της σύστημα διαχείρισης κατά της δωροδοκίας πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 37001:2016. Τη διάκριση έλαβε τόσο η έδρα της εταιρείας στην Ελλάδα, όσο και το υποκατάστημά της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρότυπο ISO37001:2016 βοηθά στην πρόληψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της δωροδοκίας, υιοθετώντας πολιτικές σχετικές με τη συμμόρφωση, την εκπαίδευση, τις εκτιμήσεις κινδύνου και τη δέουσα προσοχή σε έργα και επιχειρηματικούς συνεργάτες, εφαρμόζοντας οικονομικούς και εμπορικούς ελέγχους, αλλά και θεσπίζοντας διαδικασίες αναφοράς και έρευνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «η νεοαποκτηθείσα πιστοποίηση με το διεθνώς αναγνωρισμένο ISO 37001:2016 για το Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας που είναι πλέον καθιερωμένο στον Οργανισμό μας, αποδεικνύει ότι η iDOCS συνεχίζει να ακολουθεί – από το 2021 – μια διαδρομή βελτιστοποίησης στις εσωτερικές διαδικασίες, καθώς και σε αυτές με τους πελάτες μας».

Ακόμα, η ανακοίνωση συμπληρώνει πως «η i-DOCS εξακολουθεί να καταγράφει μια ανοδική πορεία με σημαντικές πρωτοβουλίες, ακολουθώντας συγκεκριμένο Πλάνο Στρατηγικής και Ανάπτυξης τόσο σε επίπεδο Οργανισμού και Προϊόντων, όσο και στη διαδικασία απόκτησης πιστοποιήσεων».

Ο κος Κωνσταντίνος Πρετεντέρης, Γενικός Διευθυντής της i-DOCS και μέλος ΔΣ της Ideal Electronics SA δήλωσε σχετικά με την απόκτηση της πιστοποίησης: «Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας σε ό,τι αφορά στην πορεία και το χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων – για τις συνεργασίες μας με τους πελάτες μας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης όπου δραστηριοποιούμαστε – πιστοποιήσεων, αποκτήσαμε τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απόκτησης μίας ακόμα σημαντικής πιστοποίησης για τον Οργανισμό μας, η οποία σχετίζεται με την Επιχειρησιακή Συνέχεια. Είμαστε δε διπλά χαρούμενοι καθώς, τόσο η συγκεκριμένη πιστοποίηση όσο και εκείνη που θα ακολουθήσει, έρχονται σε μία χρονιά που γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την ίδρυσή μας».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ