Skip to main content
13 October 2023 06:50

H ομάδα του τελικού European Cyber Security Challenge 2023

H τελική δεκάδα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας είναι έτοιμη να συμμετάσχει για 8η φορά στον μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2023 (ECSC23), που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023, στο Χαμάρ της Νορβηγίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA (European Union Agency for Cybersecurity), τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή έχει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Ξενάκη.

Η φετινή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον τελικό αποτελείται από 10 άτομα ηλικίας 15-26 ετών – μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, αλλά και ερευνητές ασφαλείας. Αναλυτικότερα, τη φετινή συμμετοχή στελεχώνουν αλφαβητικά οι Αγγέλου Δημήτρης, Κοκκινέλης Θεολόγος, Κωνσταντινίδη Αλεξία, Μαμιδάκης Γεώργιος, Μάνθος Ιάσονας Κωνσταντίνος, Μητράγκας Αθανάσιος, Μουρούσιας Νικόλαος, Μπρεζάτης Παναγιώτης, Φλώρος Φίλιππος και Χατζικαλλιάς Παναγιώτης.

Οι παραπάνω συμμετέχοντες διακρίθηκαν με βάση τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που διεξήχθη online τον Απρίλιο, αλλά και κατά τη διαδικασία προετοιμασίας έκτοτε, και μαζί με τους παίκτες της περσινής ομάδας θα αποτελέσουν την εθνική αποστολή που θα ταξιδέψει στο Χαμάρ για την τελική φάση του διαγωνισμού.

Την επικοινωνία των δράσεων της ομάδας μεταξύ άλλων έχει αναλάβει και το περιοδικό Techmail.

Τεύχος 370

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ