Skip to main content
6 October 2023 06:53

Η Samsung επεκτείνει το πρόγραμμα Wildlife Watch

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, η Samsung ανακοίνωσε την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος Wildlife Watch από το αντίστοιχο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε το 2021, σε συνεργασία με την Africam και τη Μονάδα Καταπολέμησης της Λαθροθηρίας, Black Mamba, για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας άγριων ζώων στους θαμνότοπους της Νότιας Αφρικής.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2021, η τεχνολογία της Samsung χρησιμοποιείται ως ένα ζωντανό «σύστημα παρακολούθησης», ώστε να μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί την άγρια ζωή στο φυσικό καταφύγιο Balule στη Νότια Αφρική, το οποίο αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Kruger. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού συντέλεσε στη διατήρηση της ασφάλειας του ρινόκερου, ενός από τα πιο απειλούμενα είδη ζώων χάρη στους «εικονικούς φύλακες» που ανέλαβαν την παρακολούθηση μαζί με τη Samsung.

Με την τελευταία ενίσχυση του προγράμματος, η Samsung θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που εφαρμόζεται στις συσκευές Galaxy S21 Ultra και S23 Ultra για να μεταδίδει ζωντανά όλο το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, τα streams άγριων ζώων.

Με το εξελιγμένο σύστημα κάμερας και τις επανασχεδιασμένες δυνατότητες νυχτερινών λήψεων, μαζί με τον αισθητήρα των 200MP Adaptive Pixel και τον τηλεφακό με οπτικό ζουμ 10x, οι συσκευές Samsung Galaxy S23 Ultra θα μπορούν να καταγράφουν ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το Galaxy S23 Ultra είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, έχοντας πιστοποίηση IP68, αποτελώντας τον κατάλληλο σύμμαχο για τους δασοφύλακες, που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα κατά τις περιπολίες τους στο άγριο περιβάλλον του καταφυγίου.

Ταυτόχρονα, θα δοκιμαστεί και η αποτελεσματικότητα του Galaxy SmartTag για τη βελτίωση της ασφάλειας των δασοφυλάκων, αλλά και για τον συντονισμό των προσπαθειών διατήρησης του καταφυγίου. Με τη χρήση του SmartThings Find, τα κεντρικά της Black Mamba θα μπορούν να παρακολουθούν πού βρίσκονται οι άνθρωποι μέσα στο καταφύγιο.

Τεύχος 365

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ