Skip to main content
25 September 2023 06:57

Ενσωμάτωση της AI στα εργαλεία της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα δημοφιλή και αγαπημένα προϊόντα της, με την εισαγωγή του Copilot. Το Copilot είναι σχεδιασμένο να συνδυάζει πρωτοποριακά το πλαίσιο και τη νοημοσύνη του διαδικτύου με τα δεδομένα του χρήστη και την εργασία που πραγματοποιεί στον υπολογιστή του μία δεδομένη στιγμή, για να παρέχει καλύτερη υποστήριξη, με ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Θα συνεχίσει να προσθέτει δυνατότητες και να δημιουργεί συνδέσεις με τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στην πάροδο του χρόνου, σε συνέπεια με το όραμά της για μια εμπειρία που συνοδεύει τους χρήστες σε όλη τους τη ζωή.

Όπως περιγράφει η εταιρεία, καθώς εισερχόμαστε με ταχύτητα σε μία νέα εποχή ΑΙ, ο τρόπος που συσχετιζόμαστε με την τεχνολογία και επωφελούμαστε από αυτήν αλλάζει ριζικά. Με τη σύγκλιση των chat interfaces και των μεγάλων μοντέλων γλώσσας, οι χρήστες μπορούν πλέον να ζητήσουν ακριβώς αυτό που θέλουν, με φυσική γλώσσα, και η τεχνολογία είναι αρκετά «έξυπνη» ώστε να τους απαντήσει, να δημιουργήσει ή να εκτελέσει εντολές άμεσα.

Η Microsoft συγκεντρώνει όλες αυτές τις δυνατότητες στο Copilot, έναν «συγκυβερνήτη» ικανό να βοηθήσει στην υλοποίηση κάθε εργασίας. Ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη μέσω του Copilot στα πιο δημοφιλή και αγαπημένα προϊόντα, η εταιρεία καθιστά το coding στο GitHub, πιο αποδοτικό. Βελτιώνει την παραγωγικότητα σε όλη τη σουίτα του Microsoft 365, επαναπροσδιορίζει την αναζήτηση στο Bing και στον Edge, ενώ αυξάνει την αποδοτικότητα συνολικά σε όλες τις εφαρμογές των Windows. Το Copilot θα λειτουργεί είτε ως εφαρμογή είτε θα εμφανίζεται στον χρήστη, όταν το χρειάζεται, με ένα απλό δεξί κλικ, ενώ σταδιακά θα ενισχύεται με νέες δυνατότητες για τις πλέον χρησιμοποιούμενες εφαρμογές.

Τεύχος 356

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ