Skip to main content
25 September 2023 06:56

Συνέδριο της LG για την ανάπτυξη λογισμικών

Η LG Electronics πραγματοποίησε πρόσφατα το LG Software Developer Conference (SDC) 2023 στο LG Sciencepark στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, με στόχο να διευκολύνει την επικοινωνία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των επαγγελματιών προγραμματιστών λογισμικού της εταιρείας.

Με οικοδεσπότη το LG Software Council, ένα σώμα που αποτελείται από συνεργάτες της LG και στο οποίο προεδρεύει η LG Electronics, το συνέδριο επικεντρώθηκε στο θέμα Οι δυνατότητες της σύγκλισης. Οι 33 παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν κάλυψαν έξι διαφορετικούς τομείς του τομέα του λογισμικού: ΑΙ / Big Data, Mobility / Automotive, Platform / Architecture, Software Technology / Development Culture, Cloud και Emerging Technology.

Περισσότεροι από 1.000 μηχανικοί λογισμικού από την LG Electronics και τις θυγατρικές της LG, καθώς και από εταιρείες όπως η Amazon Web Services (AWS) και η Microsoft, συμμετείχαν στο συνέδριο για να μοιραστούν τεχνογνωσία σε θέματα τεχνολογίας και ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια του SDC, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν προγραμματιστές λογισμικού που εργάζονται σε διάφορους τομείς, όπως οικιακές συσκευές, τηλεοράσεις, ηλεκτρικά οχήματα και εμπορικές οθόνες, ενώ πολλοί ομιλητές συζήτησαν συγκεκριμένες υλοποιήσεις των τελευταίων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι πλατφόρμες λογισμικού και η αναγνώριση φωνής.

Η LG ανακοίνωσε πρόσφατα το όραμά της για τη μετατροπή της σε μια «εταιρεία έξυπνων λύσεων ζωής», που επιταχύνει τις προσπάθειες για την ενίσχυση των δυνατοτήτων λογισμικού σε ολόκληρο τον οργανισμό. Η εταιρεία θεωρεί ότι το λογισμικό είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των υπαλλήλων και για τη δημιουργία μιας διευρυμένης και πιο συνδεδεμένης εμπειρίας του πελάτη. Για τον σκοπό αυτό, η LG συνεργάζεται με μεγάλα πανεπιστήμια στην Κορέα και σε όλο τον κόσμο για τον εντοπισμό και την εξασφάλιση νέων ταλέντων στην ανάπτυξη λογισμικού. Επίσης, λειτουργεί ένα εσωτερικό πρόγραμμα επανεκπαίδευσης στο λογισμικό για την επιτάχυνση της εκπαίδευσης των νέων προσλήψεων. Η εταιρεία διεξάγει επίσης τα δικά της προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης ικανοτήτων για την προώθηση του επόμενου κύματος εμπειρογνωμόνων λογισμικού της LG.
Η LG διοργανώνει συνέδρια ανάπτυξης λογισμικού από το 2016, προκειμένου οι επιχειρηματικές της μονάδες να μοιραστούν την τεχνολογική τους τεχνογνωσία και να ενισχύσουν τις δυνατότητες λογισμικού της ευρύτερης εταιρείας. Από πέρυσι, οι εκδηλώσεις αυτές επεκτάθηκαν ώστε να συμπεριλάβουν και τις θυγατρικές της LG.

Τεύχος 356

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ