Skip to main content
25 September 2023 06:49

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ESG Unplugged B2G

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου η Impact, σε συνεργασία με τη Global Sustain, διοργάνωσαν το ESG Unplugged B2G με θέμα την υποχρεωτικότητα στην ηλεκτρονική τιμολόγηση του Δημοσίου, τάσεις και ευκαιρίες στην ψηφιακή εποχή. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον χώρο του CEO Clubs Greece Clubhouse, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις, σε σχέση με την υποχρεωτικότητα στη χρήση ηλεκτρονικής τιμολόγησης στο Δημόσιο, από το πάνελ το οποίο αποτελούνταν από τους:

• Κο Γεράσιμο Γεωργόπουλο, Προϊστάμενο Τμήματος Θεσμικών Ρυθμίσεων Εταιρειών (Εταιρικού Δικαίου), Διεύθυνση Εταιρειών, Υπουργείο Ανάπτυξης.

• Κο Αλέξανδρο Κατσαντώνη, Partner, Drakopoulos Law Firm.

• Κο Γεώργιο Δουκίδη, Καθηγητή Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

• Κο William Drakos, Business Development Director, Impact.

Ειδικότερα, έγινε λόγος για το νομικό πλαίσιο της Business To Government (B2G) ηλεκτρονικής τιμολόγησης, τι περιλαμβάνει, καθώς και τι σημαίνει για τη λειτουργία των επιχειρήσεων εφεξής. Συγκεκριμένα, η αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω Παρόχου είναι πλέον υποχρεωτική (Ν. 52445/2023) για τους προμηθευτές του Δημοσίου, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2385/12/4/2023). Η υπηρεσία B2G EINVOICING καλύπτει την παραπάνω υποχρέωση και προσφέρει τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης και ασφαλούς αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων στο Δημόσιο με άμεσα λειτουργικά και οικονομικά οφέλη για τον προμηθευτή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η τροποποίηση των άρθρων 158-160 του Νόμου 4972/2022 υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να αποστέλλουν ηλεκτρονικά παραστατικά σε όλο το φάσμα των συναλλαγών τους με το Δημόσιο από 1η Ιουνίου 2024.

Το event παρακολούθησαν C–Level στελέχη και εκπρόσωποι εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους.

Τεύχος 356

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ