Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

26 January 2022 10:30

Αναβολή της δημόσιας τηλε-διαβούλευσης για την κλαδική έρευνα στο ηλεκτρονικό εμπόριο λόγω καιρικών συνθηκών

Η προγραμματισμένη για σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2022, δημόσια τηλε-διαβούλευση για την κλαδική έρευνα στο ηλεκτρονικό εμπόριο αναβάλλεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Η τηλε-διαβούλευση αυτή διενεργείται σε συνέχεια της δημοσίευσης της ενδιάμεσης έκθεσης επί της κλαδικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία μια ρυθμιστική πολιτική σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι δύσκολη, καθώς πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ταυτόχρονα η προσεκτική στάθμιση των προστατευτέων έννομων αγαθών, η ευημερία των καταναλωτών, η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και η προώθηση της καινοτομίας.

Παρά τις δυσκολίες, είναι αναγκαία η επιτελική και στρατηγική σχεδίαση του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου με συνεργασία και διασύνδεση των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών. Θα πρέπει, δηλαδή, να θεσπιστούν νέες διατάξεις, που να παρέχουν ευελιξία στην υιοθέτηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων, να επιτευχθεί η συνεπής και συνεκτική εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου και η συστηματική ερμηνεία του από τις αρμόδιες Αρχές, και να παρασχεθούν κατευθυντήριες γραμμές για την ψηφιακή ενημέρωση των καταναλωτών και την ψηφιακή κατάρτιση επιχειρήσεων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ