Skip to main content
13 September 2023 06:56

Πυρά κατά του Threads

Του Χρίστου Κρανάκη

Το Threads, η πολυδιαφημισμένη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης από τη Meta, δέχεται πυρά για το μπλοκάρισμα αναζητήσεων σχετικά με πληθώρα λέξεων που σχετίζονται με τον πανδημικό ιό του κορονοϊού.

Η απόφαση της Meta να μπλοκάρει τις αναζητήσεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό στην υπηρεσία της έρχεται την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αξιοσημείωτη αύξηση των νοσηλειών στο Covid-19.

Εκπρόσωπος της Meta μιλώντας στο CNN, είπε ότι η εταιρεία μόλις την περασμένη εβδομάδα άρχισε να επεκτείνει την αναζήτηση λέξεων-κλειδιών για το Threads σε πρόσθετες χώρες.

«Η λειτουργία αναζήτησης προσωρινά δεν παρέχει αποτελέσματα για λέξεις-κλειδιά που ενδέχεται να εμφανίζουν δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο», πρόσθεσε. «Οι άνθρωποι θα μπορούν να αναζητούν για λέξεις-κλειδιά, όπως COVID, σε μελλοντικές ενημερώσεις μόλις είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των αποτελεσμάτων».

Σε δημοσιογραφική έρευνα του CNN αποδείχτηκε πως – προς το παρόν – κάθε αναζήτηση στην εφαρμογή για λέξεις, όπως coronavirus, Covid και Covid-19, αποδίδουν μια κενή σελίδα με το κείμενο «Δεν υπάρχουν αποτελέσματα».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ