Skip to main content
11 September 2023 06:53

Προσθήκες ασφαλείας στο Snapchat 

Το Snapchat εργάζεται ώστε να κάνει την εφαρμογή του ακόμη πιο ασφαλή για τους έφηβους χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, η μητρική εταιρεία Snap δήλωσε ότι θέτει σε εφαρμογή μια σειρά νέων χαρακτηριστικών και πολιτικών που αποσκοπούν στην καλύτερη προστασία των χρηστών ηλικίας 13 έως 17 ετών, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στις προτάσεις φίλων και ενός νέου συστήματος για την αφαίρεση περιεχομένου ακατάλληλου για την ηλικία. Η εταιρεία εγκαινίασε, επίσης, μια σειρά από βίντεο στο YouTube για τους γονείς σχετικά με τις λειτουργίες και έναν ενημερωμένο ιστότοπο που παρουσιάζει τις πολιτικές της για την ασφάλεια των εφήβων και τον γονικό έλεγχο. 

Στο πλαίσιο της επέκτασης των λειτουργιών ασφαλείας, το Snapchat θα απαιτεί πλέον από τους χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών να έχουν μεγαλύτερο αριθμό κοινών φίλων με έναν άλλο λογαριασμό πριν αυτός ο λογαριασμός εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης ή ως πρόταση φίλου, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν οι έφηβοι να προσθέτουν χρήστες στην εφαρμογή που δεν γνωρίζουν στην πραγματική ζωή. Η εφαρμογή θα στέλνει επίσης ένα αναδυόμενο προειδοποιητικό μήνυμα στους εφήβους εάν πρόκειται να προσθέσουν έναν λογαριασμό που δεν έχει κοινούς φίλους στο Snapchat ή στις επαφές του τηλεφωνικού καταλόγου. 

«Όταν ένας έφηβος γίνεται φίλος με κάποιον στο Snapchat, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για κάποιον που γνωρίζει στην πραγματική ζωή – όπως ένας φίλος, ένα μέλος της οικογένειας ή ένα άλλο έμπιστο πρόσωπο», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog. 

Τεύχος 346

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ