Skip to main content
21 June 2023 06:47

Μνημόνιο συνεργασίας HDB και ΣΕΠΕ

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο τη διερεύνηση συμπράξεων μεταξύ των δύο οργανισμών, την από κοινού προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, την αξιοποίηση τεχνογνωσίας αιχμής, την ενίσχυση των συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ των Πανεπιστημιακών, Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και φορέων του κλάδου με το επιχειρείν σε συνάρτηση με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπηρεσιακού Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καθηγητή κου Κάτσικα, του Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κου Γεώργιου Ζαββού, της Διευθύνουσας Συμβούλου, κας Αθηνάς Χατζηπέτρου και του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου, κου Παντελή Τζωρτζάκη.

Ο Υπηρεσιακός Υπουργός δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να συμμετέχω στην υπογραφή αυτού του σημαντικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ δύο αναπτυξιακών φορέων. Είμαι βέβαιος πως η σύμπραξη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας και της κοινωνίας της πληροφορίας στη χώρα μας».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κα Γιώτα Παπαρίδου, υπογράμμισε: «Σε μία εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και ανοίγει νέους δρόμους για τη βελτίωση της καθημερινότητας του ανθρώπου, αλλά και την ανάπτυξη των οικονομιών, η συνεργασία του ΣΕΠΕ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, θέτει στέρεες βάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών, και όχι μόνο. Παράλληλα, ενισχύει τις προσπάθειες του ΣΕΠΕ για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αιχμής και τη συνεργασία με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκεί όπου φοιτούν οι επιστήμονες του αύριο, στον χώρο όπου δραστηριοποιούμαστε».

Τεύχος 310

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ