Skip to main content
30 May 2023 06:47

Smart & Green Classroom από Dataways και Cisco

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου στη 2η ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ, παρουσιάστηκε η πιλοτική Smart & Green Classroom, μια πρωτοβουλία της ομάδας της Cisco Hellas, της οποίας το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εκπαίδευση, ανέλαβε η Dataways, συνεργάτης της Cisco εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Το project περιλαμβάνει πολλές νέες έξυπνες λειτουργίες οι οποίες αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και εμπειρία των μαθητών, συνεισφέρουν στη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας του χώρου, καθιστούν την καθημερινή διαχείριση κατά πολύ ευκολότερη καθώς επίσης και συντελούν στην εξοικονόμησης πόρων και ενέργειας.

Συγκεκριμένα το project αποτελείται από το Cisco Board Pro 75, μια “all-in-one” συσκευή η οποία δίνει τη δυνατότητα τηλεδιασκέψεων μέσω της πλατφόρμας Webex και μιας προηγμένης συστοιχίας καμερών και μικροφώνων καθώς και την ταυτόχρονη παρουσίαση περιεχομένου αμφίδρομα ανάμεσα στον διδάσκοντα και τους μαθητές.

Επιπλέον για να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές συνθήκες διδασκαλίας, η ασφάλεια αλλά και να διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας της έξυπνης αυτής τάξης τοποθετήθηκαν μια σειρά έξυπνων αισθητήρων θερμοκρασίας, ποιότητας αέρα, προστασίας έναντι πλημμύρας, μέτρησης θορύβου και καταγραφής ανοίγματος εισόδου. Η «καρδιά» όλων των παραπάνω αισθητήρων είναι ένα τελευταίας γενιάς Cisco Meraki Switch, το οποίο επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση του εξοπλισμού, μέσα από ένα σύγχρονο, ασφαλές και εύχρηστο WEB περιβάλλον.

Στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η έξυπνη και πράσινη αίθουσα παραβρέθηκαν ο Διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Account Manager Public Sector της Cisco, κ. Διαμαντής Διαμαντόπουλος, ο υπεύθυνος μηχανικός συστημάτων της Dataways κ. Βασίλειος Μπιμπίλας, ο Marketing Manager της Dataways, κ. Ευάγγελος Τσάτης, και η Διευθύντρια της 2ης ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης, Αγγελική Φιλιππίδου.

Τεύχος 295

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ