Skip to main content
8 May 2023 06:47

Έρχονται ανέπαφες πληρωμές στα ΜΜΜ 

Η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος ανέπαφων πληρωμών στα αστικά λεωφορεία 33 πόλεων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη που φιλοξενεί το νέο σύστημα πληρωμής εισιτηρίων στα λεωφορεία της, με άλλες πόλεις να ακολουθούν σύντομα. Ενεργοποιώντας την αποδοχή καρτών στα λεωφορεία σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ βελτιώνουν την εμπειρία εκατομμυρίων επιβατών, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο, μειώνοντας τη συμφόρηση και δίνοντας τους τη δυνατότητα να μην φέρουν συνεχώς μετρητά. 

Με την ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριό τους «περνώντας» απλώς την κάρτα, το κινητό τηλέφωνο ή το ρολόι τους (wearable συσκευές) στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν έχουν μετρητά, ενώ παράλληλα δεν είναι ανάγκη να περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν εισιτήρια ή να αναζητούν από πού θα τα προμηθευτούν. 

Η λύση της Visa που εφαρμόζεται υποστηρίζεται από την Cybersource. Αποτελεί μέρος μιας ανοικτής πλατφόρμας επεξεργασίας πληρωμών που επιτρέπει σε οργανισμούς συγκοινωνιών και στους παρόχους λύσεων αποδοχής πληρωμών να αναπτύσσουν γρήγορα αξιόπιστες, επεκτάσιμες και ασφαλείς λύσεις ψηφιακών πληρωμών τόσο σε κανάλια με κάρτα (Card Present), καθώς και ανέπαφων συναλλαγών, όσο και σε κανάλια χωρίς κάρτα (CNPCard not Present), όπως πληρωμές εντός εφαρμογών. Αυτό περιλαμβάνει αποδοχή και επεξεργασία πληρωμών για κάρτες διαφορετικών εταιρειών, ψηφιακά πορτοφόλια και εναλλακτικές πληρωμές, παράλληλα με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η διαχείριση απάτης, τα εργαλεία ψηφιακής ασφάλειας και οι δυνατότητες αξιοποίησης δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων. 

Τεύχος 279

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ