Skip to main content
23 March 2023 07:52

Ανοίγει το Visa Innovation Program

H Visa, η Eleven και η Endevor Greece ανακοίνωσαν σήμερα το άνοιγμα του Visa Innovation Program Europe για το 2023, καλώντας fintechs από τις 7 αγορές του προγράμματος να υποβάλουν αίτηση. Το παράθυρο υποβολής αιτήσεων για τον νέο κύκλο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 14 Απριλίου. Οι fintechs θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο visainnovationprogram.com.

Για τον κύκλο του 2023, το Visa Innovation Program Europe αναζητά τις καινοτόμες fintechs από υφιστάμενες ομάδες και προϊόντα ή λύσεις που αντιμετωπίζουν ένα (ή περισσότερα) από τα πέντε στρατηγικά θέματα: Προώθηση εμπειριών πληρωμών επόμενης γενιάς, Ενδυνάμωση εμπόρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Ξεκλείδωμα νέων ροών πληρωμών, Οικοδόμηση ενός έξυπνου και βιώσιμου μέλλοντος, Embedded Finance.

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Visa σε συνεργασία με την Endeavor Greece, δίκτυο high-impact επιχειρηματιών και την Eleven Ventures.

Φέτος στην Ελλάδα, το Visa Innovation Program Europe ετοιμάζεται να υποδεχθεί έως και 8 fintechs. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι fintechs θα αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνές δίκτυο μεντόρων και ειδικών και θα εργαστούν με επαγγελματίες που εξειδικεύονται στο design thinking για να για να βελτιώσουν την πρόταση αξίας τους, να καθορίσουν νέες περιπτώσεις χρήσης, να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και να ξεκλειδώσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι fintechs που συμμετέχουν θα συνεργαστούν επίσης με επενδυτές και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών. Ως σήμερα, το Visa Innovation Program Europe έχει υλοποιήσει περισσότερες από 1.300 ώρες συμβουλευτικής και οι fintechs που συμμετείχαν πήραν μέρος σε 84 επενδυτικούς κύκλους, που απέφεραν πάνω από 350 εκατ. ευρώ.

Τεύχος 253

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ