Skip to main content
23 March 2023 07:51

Η Intrakat ανακατασκεύασε πολυώροφο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας

Tην ολοκλήρωση της ριζικής ανακατασκευής πολυώροφου κτηρίου γραφείων, ιδιοκτησίας του Ν.Π. “Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών”, στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε η Intrakat.

Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 7.307 τ.μ., κατασκευάστηκε το 1961 και βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους 3-5. Η Intrakat έχει μισθώσει το κτήριο για διάστημα 20 ετών από το Συνεγγυητικό Ταμείο, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, στο πλαίσιο της επέκτασης του χαρτοφυλακίου της στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων.

Η εταιρεία προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση του πολυώροφου κτηρίου, μετατρέποντάς το σε ένα λειτουργικό χώρο γραφείων και καταστημάτων. Οι εργασίες ανακατασκευής περιλάμβαναν την αντικατάσταση της υφιστάμενης όψης του κτηρίου με νέα, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τον φυσικό φωτισμό και αερισμό των ορόφων. Παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην θερμομόνωση, ηχομόνωση και ηχο-απορρόφηση.

Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο με ημιώροφο και εννέα ορόφους και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως χώρος καταστημάτων και γραφείων. Το 2005 μετατράπηκε σε γνωστό πολυκατάστημα, το οποίο λειτουργούσε ως το 2014. Έκτοτε παρέμεινε κενό ως το 2020, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής από την Intrakat. Στο κτίριο πλέον στεγάζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία έχει μισθώσει μέρος αυτού για διάστημα 12 ετών μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Τεύχος 253

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ