Skip to main content
13 March 2023 07:45

Υπογραφή σύμβασης για έργα ασφαλτόστρωσης στο Ρέθυμνο  

Του Χάρη Ματθαίου 

Έργα ασφαλτόστρωσης ξεκινούν άμεσα στο Ρέθυμνο, τα οποία περιλαμβάνονται σε σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης. Τα έργα στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών και των οδηγών, κάνοντας ευκολότερη και πιο άνετη μετακίνησή τους σε δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου και των προαστίων της. 

Η σύμβαση που αφορά το έργο «Βελτίωση Βατότητας – Ασφαλτοστρώσεις Οδών 2022», με αρχικό Προϋπολογισμό 616.982,95€ και χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης, υπογράφτηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Δημαρχείο Ρεθύμνου από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη και τον ανάδοχο εργολάβο,  παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Άγγελου Μαλά. Τα έργα περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις και συντήρηση φθορών σε δημοτικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, καθώς και στα κοντινά περίχωρά της. Η επιλογή των οδών βασίστηκε σε συγκεκριμένα αιτήματα που είχαν υποβάλλει οι δημότες, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης που διενήργησε επιτόπιες αυτοψίες. Ο χρόνος που προβλέπεται από τη σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών είναι 6 μήνες με προοπτική παράτασης, ανάλογα με το βαθμό όχλησης που είναι αναπόφευκτο να προκληθεί στη γενικότερη λειτουργία του αστικού κέντρου.  

Η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε για την πραγματοποίηση του έργου δεν εκπλήσσει, δεδομένου ότι δημοτικά έργα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται και στην υπόλοιπη χώρα,  λόγω της προεκλογικής περιόδου στην οποία έχουμε μπει. Για την πόλη του Ρεθύμνου δεν είναι όμως και η καλύτερη, καθώς συμπίπτει με την επιβαρυμένη, ειδικά  στον τομέα των μετακινήσεων, θερινή περίοδο. Έτσι, η Δημοτική Αρχή έδωσε κατευθύνσεις για την ορθή εκτέλεση των εργασιών και  ζήτησε την κατά το δυνατόν μικρότερη δυνατή όχληση.  

Τεύχος 245

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ