Skip to main content
9 March 2023 07:52

Οι οικονομικές επιδόσεις της ABB

Η ABB δημοσίευσε την πρώτη Ενοποιημένη Έκθεση (ABB Integrated Report 2022), η οποία υπογραμμίζει την πρόοδο σε σχέση με τη στρατηγική της και καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία δημιουργεί βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αξίες ολιστικά για τους μετόχους της.

Από την έναρξη της στρατηγικής αειφορίας του 2030 –τον Νοέμβριο του 2020 – η ABB σημειώνει συνεχή πρόοδο αναφορικά με τους στόχους της, προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τη διατήρηση των πόρων, την προώθηση της κοινωνικής προόδου και τη δημιουργία κουλτούρας ακεραιότητας και διαφάνειας κατά μήκος της εκτεταμένης αλυσίδας αξιών.

«Έχοντας διανύσει ένα έτος κρίσεων και οπισθοδρομήσεων στην κοινωνία, είναι σαφές ότι ο σκοπός της ABB να δημιουργήσει ένα πιο αειφόρο και αποδοτικό από πλευράς πόρων μέλλον, χάρη στην ηγετική της θέση στην τεχνολογία, την ηλεκτροκίνηση και τον αυτοματισμό, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, ειδικά όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», τόνισε ο Björn Rosengren, CEO της ABB.

Για την αύξηση της εταιρικής υπευθυνότητας, η ABB δημοσίευσε τους νέους μεσοπρόθεσμους στόχους για το 2025, που περιλαμβάνουν:

• Μείωση των εκπομπών CO2 της εταιρείας τουλάχιστον κατά 70%.

• Συνεργασία με βασικούς προμηθευτές 1-tier-1 για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20%.

Το 2022, η ABB μείωσε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) στις δικές της δραστηριότητες κατά 42%, ενώ από το 2019 έχει πετύχει συνολική μείωση των εκπομπών κατά περίπου 65%. Επιπλέον, η εταιρεία βοήθησε τους πελάτες της να ελαττώσουν τις GHG, μέσω των κορυφαίων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης και αυτοματισμού που διαθέτει.

Τεύχος 243

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ