Skip to main content
9 March 2023 07:47

Η Greenvolt εισέρχεται στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών, σε συνεργασία με την Globalsat

Του Χάρη Ματθαίου

Η πορτογαλική Greenvolt Energias Renováveis S A ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Όμιλο Globalsat-Teleunicon για τη δημιουργία της Greenvolt Next Greece, ξεκινώντας τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά στο χώρο της κατανεμημένης παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Greenvolt Next Greece συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Ομίλου Greenvolt στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με τη δύναμη και την υψηλή αναγνώριση του Ομίλου Globalsat στον τομέα της τεχνολογίας.

Η Greenvolt Next Greece θα βασίζει τη δραστηριότητά της στην ανάπτυξη έργων παραγωγής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών για ιδιοκατανάλωση, καθώς επίσης στη δημιουργία και διαχείριση ενεργειακών κοινοτήτων και στη διαχείριση ενός δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Οι λύσεις κατανεμημένης παραγωγής θα συμβάλουν στην απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον άνθρακα, αλλά και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μειώνοντας τους λογαριασμούς ενέργειας τους. Με την είσοδο στην Ελλάδα, η Greenvolt αυξάνει σε τέσσερις τον αριθμό των χωρών (Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία και πλέον, Ελλάδα) στις οποίες προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κατανεμημένη παραγωγή ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Πιο αναλυτικά, οι λύσεις της Greenvolt Next Greece θα καλύπτουν τέσσερα βασικά πεδία:

• Ηλιακή Ενέργεια που περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία φωτοβολταϊκών έργων ιδιοκατανάλωσης.

• Ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρικών φορτιστών, καθώς και τη διαχείριση των σημείων φόρτισης.

• IoT Smart Metering που περιλαμβάνει την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ενέργειας που καταναλώνεται σε πραγματικό χρόνο.

• Ανάπτυξη έργων Ενεργειακών Κοινοτήτων για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στον ενεργειακό τομέα, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τεύχος 243

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ