Skip to main content
3 March 2023 07:53

Η Tesla κατασκευάζει εργοστάσιο στο Μεξικό

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό, τοποθετώντας τον εαυτό της στο πλευρό άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες αυξάνουν την παρουσία τους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Andrés Manuel López Obrador, δήλωσε ότι το εργοστάσιο της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα βρίσκεται στο Μοντερέι, το οποίο απέχει περίπου τρεις ώρες οδικώς από το Τέξας.

Το Μεξικό είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες για το πώς οι απαιτήσεις νερού από το εργοστάσιο θα μπορούσαν να επηρεάσουν την περιοχή. Ωστόσο, ο Obrador είπε ότι o Musk παρείχε τις αναγκαίες δεσμεύσεις επί του θέματος.

Αυτό θα αποτελέσει το τρίτο εργοστάσιο της Tesla εκτός ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει εργοστάσια σε Κίνα και Γερμανία.

Σύμφωνα με το Reuters η ανέγερση και η λειτουργία τού εργοστασίου της Tesla στο Μεξικό θα χρειαστεί αρχική επένδυση 1 δισ. δολαρίων, η οποία θα μπορούσε να αυξηθεί στα 10 δισ. δολάρια με την πάροδο του χρόνου.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών του Μεξικού δήλωσε πως προβλέπεται το εργοστάσιο να παράγει περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα ετησίως.

Ένας άλλος ανώνυμος αξιωματούχος του Μεξικού δήλωσε ότι το τελικό έργο θα αποτελέσει ένα γιγάντιο εργοστάσιο το οποίο θα παράγει κάθε είδους οχήματα, από φορτηγά μέχρι σπορ πολυτελή αμάξια.

Η Tesla, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αναμένει ότι οι αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αυξηθούν ραγδαία τα επόμενα χρόνια, καθώς οι οδηγοί στρέφονται σε πιο οικολογικούς τρόπους μεταφοράς. Η επιβεβαίωση των σχεδίων της Tesla έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η BMW ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σε ένα εργοστάσιο στο Μεξικό, ενώ η Ford κατασκευάζει επίσης το ηλεκτρικό της SUV. Τέλος, και η General Motors ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Μεξικό πέρυσι.

Τεύχος 239

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ