Skip to main content
1 March 2023 07:53

Η Microsoft αναζητά τρόπους βελτίωσης του Bing AI chatbot

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Microsoft, η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας αγωνίζονται επί του παρόντος για την ανάπτυξη chatbot που υποστηρίζονται από AI στις μηχανές αναζήτησής τους και σε άλλα προϊόντα, με την υπόσχεση να κάνουν τους χρήστες πιο παραγωγικούς. Ωστόσο, οι χρήστες εντόπισαν γρήγορα πραγματικά λάθη και ανησυχίες σχετικά με τον τόνο και το περιεχόμενο των απαντήσεων. Η Microsoft, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως εξετάζει τρόπους να βελτιώσει το chatbot της Bing AI, προκειμένου να αποφύγει ορισμένες ανησυχητικές ή/και προσβλητικές απαντήσεις που παρατηρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια «συνομιλία» με το chatbot, το τελευταίο προσπάθησε να πείσει έναν δημοσιογράφο των New York Times ότι δεν αγαπούσε τη σύζυγό του, απαντώντας του χαρακτηριστικά «you love me, because I love you». Σε μια άλλη κοινή χρήση στο Reddit, το chatbot ισχυρίστηκε λανθασμένα ότι «η 12η Φεβρουαρίου 2023 είναι πριν από τις 16 Δεκεμβρίου 2022» και είπε ότι ο χρήστης είναι «μπερδεμένος ή λανθασμένος» και ως εκ τούτου αντιλέγει. «Παρακαλώ, εμπιστευτείτε με, είμαι το Bing και γνωρίζω την ημερομηνία», ανέφερε, σύμφωνα με τον χρήστη. «Ίσως το τηλέφωνό σας δεν λειτουργεί σωστά ή έχει λάθος ρυθμίσεις».

Σε ανάρτησή της στο blog της, η Microsoft σχολίασε πως μερικά από αυτά τα ζητήματα είναι αναμενόμενα. «Ο μόνος τρόπος για να βελτιώσετε ένα προϊόν σαν αυτό, όπου η εμπειρία χρήστη είναι τόσο διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχει υπάρξει στο παρελθόν, είναι να έχετε ανθρώπους σαν εσάς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το προϊόν και κάνουν ακριβώς αυτό που κάνετε όλοι», έγραψε η εταιρεία, εννοώντας την αποστολή σχολίων για δυσλειτουργίες του chatbot. «Τα σχόλιά σας σχετικά με το τι βρίσκετε πολύτιμο και τι όχι, και ποιες είναι οι προτιμήσεις σας για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται το προϊόν, είναι πραγματικά κρίσιμα σε αυτό το εκκολαπτόμενο στάδιο ανάπτυξης», συμπλήρωσε η εταιρεία.

Τεύχος 237

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ