Skip to main content
24 February 2023 07:54

Παραβίαση στο δίκτυο του FBI

Το FBI ερευνά μία παραβίαση του δικτύου υπολογιστών του, με αφορμή περιστατικό επίθεσης που βέβαια περιορίστηκε νωρίς, ανέφερε η υπηρεσία την περασμένη Παρασκευή.

«Το FBI είναι ενήμερο για το περιστατικό και εργάζεται για να αποκτήσει πρόσθετες πληροφορίες», ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση που εστάλη μέσω e-mail στο Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το CNN ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι του FBI πιστεύουν ότι στόχος ήταν κυρίαρχα υπολογιστές από το γραφείο της Νέας Υόρκης που χρησιμοποιήθηκαν για τη διερεύνηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, χωρίς να γίνει αμέσως σαφές πότε ακριβώς συνέβη το περιστατικό.

Η παραβίαση του FBI είναι η τελευταία από μια σειρά περιστατικών hacking «υψηλού προφίλ» την τελευταία δεκαετία. Στα τέλη του 2020, ανακαλύφτηκε μία εκτεταμένη επιχείρηση κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο σε πολυάριθμα ομοσπονδιακά δίκτυα των ΗΠΑ από hackers. Το 2015, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM) ανακοίνωσε ότι είχε επίσης παραβιαστεί και ότι τα αρχεία ομοσπονδιακών υπαλλήλων είχαν κλαπεί. Η παραβίαση του OPM αποδόθηκε αργότερα σε Κινέζους hackers.

Τεύχος 235

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ