Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 February 2023 06:47

PartnerNET: Κοινή χρήση GDMS και UCM 

Το Grandstream Device Management System (GDMS) και το UCM RemoteConnect δίνουν τη δυνατότητα στους εγκαταστάτες να διαχειρίζονται εύκολα με μια cloud λύση, όλες τις Grandstream IP PBX και endpoint IP εγκαταστάσεις τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το έργο. 

Όπως διαβάζουμε σε τεχνικό άρθρο από το blog της PartnerNET, που προμηθεύει τις συσκευές τής Grandstream στη χώρα μας, αυτές οι πλατφόρμες συνδυάζονται για να επιτρέψουν στον εγκαταστάτη όχι μόνο να διαχειρίζεται το σύνολο της λύσης ενός πελάτη μέσω cloud, αλλά και να επεκτείνει αυτό το δίκτυο σε απομακρυσμένους υπαλλήλους ή δορυφορικά γραφεία χρησιμοποιώντας το UCM RemoteConnect.  

Η βασική λειτουργία που πρέπει να γνωρίζει κανείς, κατά τη διαχείριση μιας εγκατάστασης μέσω του GDMS είναι η εισαγωγή των endpoint συσκευών και του UCM6300 IP PBX που θα διαχειρίζονται μέσω του cloud και η οργάνωσή τους σε διάφορες ετικέτες ανάπτυξης, που ονομάζονται «sites». Τόσο τα sites όσο και οι συσκευές μπορούν να εισαχθούν μαζικά χρησιμοποιώντας Excel templates, που μπορούν να ληφθούν απευθείας από την πλατφόρμα όταν επιλέγετε την επιλογή «import». Χρησιμοποιώντας sites, οι εγκαταστάτες μπορούν να διαχωρίσουν και να οργανώσουν τις εγκαταστάσεις πελατών εντός του GDMS. 

Ακόμα, πρέπει να τονιστεί πως τα sites δε χρειάζεται να είναι φυσικές τοποθεσίες. Τα sites χρησιμοποιούνται για την οργάνωση συσκευών στις κατάλληλες κατηγορίες. Μπορεί να είναι ένας συγκεκριμένος τύπος συνδρομής για υπηρεσίες SIP/ITSP, ένα τμήμα σε μια εταιρεία ή ακόμα και ένα συγκεκριμένο άτομο. Όταν πρόκειται για τη διαχείριση της σειράς PBX IP του Grandstream UCM6300 ενός site, αυτό μπορεί να γίνει μέσω του GDMS. Από τον πίνακα ελέγχου του GDMS, μεταβείτε στο μενού της αριστερής γραμμής και κάντε κλικ στην καρτέλα “UCMRC”. Όπου και υπάρχουν τρεις επιλογές. 

Η προσθήκη ενός PBX IP UCM6300 μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε μαζικά. Για την προσθήκη ενός PBX IP UCM6300 και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται το όνομα της συσκευής (χρησιμοποιείται για οργανωτικούς σκοπούς), η διεύθυνση MAC, ο αρχικός κωδικός πρόσβασης και το επιθυμητό site. Η διεύθυνση MAC ενός UCM μπορεί να βρεθεί είτε στη φυσική ετικέτα της συσκευής είτε στο web GUI του UCM στη σελίδα System Status > System Information > Network page. Ο αρχικός κωδικός πρόσβασης του UCM είναι ο τυχαιοποιημένος αρχικός κωδικός πρόσβασης που εκχωρείται σε κάθε τηλεφωνικό κέντρο UCM6300 IP, ο οποίος μπορεί να προβληθεί μέσω της οθόνης LCD του UCM ή στην ετικέτα του UCM. Μόλις δοθούν αυτές οι πληροφορίες, πρέπει να επιλεγεί ένα site GDMS για να συσχετιστεί το IP PBX. 

Μόλις δημιουργηθεί ένα site ανάπτυξης και συσχετιστεί μία λίστα με συσκευές endpoint και ένα IP PBX με το site, το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσετε την προσαρμογή των templates διαμόρφωσης για τις συσκευές endpoint που αναπτύσσονται με βάση τις ανάγκες ενός πελάτη. Αυτά τα templates είναι ουσιαστικά αρχεία διαμόρφωσης που μπορούν να προωθηθούν μαζικά σε συσκευές endpoint εντός του site ανάπτυξης. Μόλις δημιουργηθεί ένα template και συσχετιστεί με μια συσκευή, θα προωθηθεί αυτόματα στη συσκευή όταν συνδεθεί στο Διαδίκτυο. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή χειροκίνητης προώθησης templates σε οποιοδήποτε σημείο, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν πρέπει να αναθεωρηθούν οι εγκαταστάσεις και να γίνουν προσαρμογές στα τηλέφωνα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ των 3 επιλογών προτύπου διαμόρφωσης. 

Model: Κατά τη ρύθμιση παραμέτρων ανά μοντέλο, ένας εγκαταστάτης επιλέγει πρώτα το μοντέλο που επιθυμεί να διαμορφώσει και επιλέγει να το συσχετίσει με συγκεκριμένο, πολλά ή όλα τα sites. Στη συνέχεια, το template πρέπει να ονομαστεί για να διατηρηθούν οργανωμένες οι διαμορφώσεις. 

Group: Επιτρέπει τη διόγκωση παρόμοιων τύπων μοντέλων και την προώθηση ενός template σε όλους. Από εκεί, είναι δυνατό να προσαρμόσετε ένα template και στη συνέχεια να το επεξεργαστείτε. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την επιλογή διαμόρφωσης, υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες μοντέλων που διαθέτουν συσκευές που μπορούν να επιλεγούν και να επεξεργαστούν, όπως τηλέφωνα DP DECT, HT ATA και τηλέφωνα GXP/GRP. Τα μαζικά templates ενδέχεται να έχουν επιλογές λειτουργιών που δεν είναι διαθέσιμες σε ορισμένες από τις επιλεγμένες συσκευές. 

CNF Template: Τέλος, είναι δυνατή η εισαγωγή προκατασκευασμένων αρχείων διαμόρφωσης για συγκεκριμένες συσκευές. Μόλις μεταφορτωθεί αυτό το καθορισμένο αρχείο διαμόρφωσης και συσχετιστεί με τη συσκευή, μπορεί να προωθηθεί μέσω της πύλης GDMS. 

Τεύχος 231

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ