Skip to main content
16 February 2023 07:56

Κυκλοφόρησε το Akamai Connected Cloud

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Akamai Technologies ανακοίνωσε πως κυκλοφόρησε το Akamai Connected Cloud, μια μαζικά κατανεμημένη πλατφόρμα edge και cloud για υπολογιστές, που κρατά τις εφαρμογές ασφαλείς, προστατεύοντάς τις από κυβερνοαπειλές.

Οι νέες στρατηγικές υπηρεσίες και αρχιτεκτονική cloud computing θα είναι διαθέσιμες, αρχικά, στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν, να εκτελέσουν και να εξασφαλίσουν φόρτους εργασίας υψηλής απόδοσης πιο κοντά σε οποιοδήποτε σημείο σύνδεσης επιχειρήσεων και χρηστών στο διαδίκτυο.

Ακόμα, η Akamai έχει εντοπίσει περισσότερες από 50 πόλεις παγκοσμίως στις οποίες σκοπεύει να φέρει τις προαναφερθείσες δυνατότητες υπολογιστικού νέφους σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες, που επί του παρόντος δεν εξυπηρετούνται από τους παραδοσιακούς παρόχους cloud.

Στις νέες τοποθεσίες αυτές, θα προσφέρονται υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους που αποκτήθηκαν από τη Linode και θα αποτελέσουν πρότυπο για τις πρόσθετες βασικές τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου η Akamai σχεδιάζει να διαθέσει τις νέες της υπηρεσίες.

Οι τέσσερις νέες κεντρικές τοποθεσίες διάθεσης υπολογιστικού νέφους εταιρικής κλίμακας το 2023, θα είναι οι πόλεις Chennai, Osaka, Jakarta και Auckland. Όπως οι υπάρχοντες 11 βασικές θέσεις του δικτύου της Akamai, συμπεριλαμβανομένων των βασικών τοποθεσιών στη Σιγκαπούρη, το Σύδνεϋ, το Τόκιο και τη Βομβάη, έτσι και οι νέοι περιφερειακοί πυρήνες θα συνδεθούν στη ραχοκοκαλιά του δικτύου της Akamai, συνδέοντάς τους με το μεγαλύτερης έκτασης δίκτυο edge στον πλανήτη.

Τέλος, η Akamai δήλωσε ότι θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική τιμολόγησης, ορμώμενη από τη δυναμική τού δικτύου της φέρνοντας οικονομικά στοιχεία που απαντώνται στο CDN στη μεταφορά δεδομένων στο Cloud.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ