Skip to main content
9 February 2023 08:00

Ελαφρύς φακός 26mm f/2.8 από τη Nikon

Η Nikon παρουσίασε τον πιο λεπτό και ελαφρύ, τελείως επίπεδο φακό τύπου pancake σειράς Z πλήρους κάδρου που έχει κυκλοφορήσει.

Με ευέλικτη εστιακή απόσταση 26mm, μικρή ελάχιστη απόσταση εστίασης και ευκρινή οπτικά στοιχεία NIKKOR Z, αυτός ο ευρυγώνιος φακός επιτρέπει την αποτύπωση ξεχωριστών λήψεων από κάθε οπτική γωνία.

Με βάρος 125g (περίπου) και μήκος μόλις 23,5mm (περίπου) είναι ιδανικός  για δημιουργικές, αυθόρμητες φωτογραφίσεις. Το σκίαστρο φακού μπαγιονέτ που περιλαμβάνεται δεν προσθέτει ουσιαστικά όγκο και μπορούν να τοποθετηθούν στο σκίαστρο φίλτρα 52mm για ακόμη περισσότερες δημιουργικές επιλογές. Παρά το πολύ μικρό του μέγεθος, αυτός ο φακός τύπου pancake έχει στιβαρή κατασκευή, η μοντούρα του φακού είναι μεταλλική και το κυρίως σώμα του φακού και όλα τα κινούμενα μέρη του έχουν στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και τα σταγονίδια νερού.

Εξίσου άνετος όταν αποτυπώνει σκηνές δρόμου, τοπία, εσωτερικούς χώρους και πολλά άλλα, ο NIKKOR Z 26mm f/2.8 επιτρέπει στους φωτογράφους να μετατρέπουν κάθε ευκαιρία σε ευκαιρία για δημιουργία. Η ευρεία μοντούρα Z συνδυάζεται με το ευρύ μέγιστο διάφραγμα f/2,8 του φακού για να εξασφαλίζει άριστη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για να παγώνουν τη δράση χωρίς απώλειες σε φωτεινότητα. Για τις πιο κοντινές λήψεις, η εστίαση είναι ευκρινής ακόμη και με τη φωτογραφική μηχανή μόλις 20cm μακριά από τα θέματα και το bokeh μπορεί να τονιστεί στις κοντινές αποστάσεις για θαμπάδα φόντου με εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι βιντεογράφοι και οι vlogger επωφελούνται από το μεγάλο εύρος ορατότητας και τη μειωμένη αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης για να τραβούν πανέμορφα πλάνα, ιδανικά για οτιδήποτε από επιβλητικά video από ευρείες γωνίες έως συνεντεύξεις που δημιουργούν μια πραγματική αίσθηση του χώρου.

Σύνοψη βασικών πλεονεκτημάτων NIKKOR Z 26mm f/2.8

Ανεκτικότητα: Η μεταλλική μοντούρα φακού χαρίζει σε αυτόν τον λεπτό φακό τύπου pancake στιβαρή κατασκευή. Το κυρίως σώμα και όλα τα κινούμενα μέρη του φακού έχουν στεγανοποιηθεί για την προστασία του εσωτερικού του φακού από τη σκόνη και τα σταγονίδια νερού.

Ανώτερες δυνατότητες στις λήψεις video: Το μεγάλο εύρος ορατότητας και η μειωμένη αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης επιτρέπουν στους χρήστες να τραβούν πλάνα με ευκολία.

Προσαρμόσιμος δακτύλιος ελέγχου: Ο ομαλός, άηχος δακτύλιος ελέγχου μπορεί να ρυθμιστεί για να ελέγχει το l ISO, το διάφραγμα, την αντιστάθμιση έκθεσης κ.ά.

Έτοιμος για φίλτρα: Τα φίλτρα 52mm τοποθετούνται στο παρεχόμενο σκίαστρο φακού μπαγιονέτ.

Τεύχος 224

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ