Skip to main content
8 February 2023 07:50

Οι προτεραιότητες ασφάλειας για το 2023

Του Στάθη Ασπιώτη

Η έκθεση The Top Security Priorities in 2023 της Info-Tech, έχει στόχο να βοηθήσει τους ηγέτες ασφάλειας να εξασφαλίσουν ένα υβριδικό εργατικό δυναμικό, να ανταποκριθούν στις κανονιστικές αλλαγές και να υιοθετήσουν τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας επόμενης γενιάς.

«Εκτός από το ransomware και το υβριδικό μοντέλο εργασίας, το 2022, είδαμε ένα εξελισσόμενο τοπίο απειλών, ρυθμιστικές αλλαγές και την πιθανότητα ύφεσης μέχρι το τέλος του 2023», εξηγεί η Ida Siahaan, Διευθύντρια Έρευνας και Επικεφαλής Αναλύτρια για την έκθεση. «Επιπλέον, οι οργανισμοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα συνεχιζόμενα ζητήματα της ανεπαρκούς κυβερνοασφάλειας και του εκσυγχρονισμού των οργανισμών, τα οποία επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο το επόμενο έτος».

Οι ετήσιες προτεραιότητες ασφάλειας της Info-Tech βασίζονται σε πρωτογενή δεδομένα που λαμβάνονται από συνεντεύξεις με ηγέτες ασφάλειας και πληροφορικής, καθώς και από την έκθεση Tech Trends 2023 της εταιρείας και την επερχόμενη State of Hybrid Work in IT: A Trend Report, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2023. Η νέα έκθεση προτεραιοτήτων ασφάλειας επικεντρώνεται σε δεδομένα που περιγράφουν λεπτομερώς τις πιθανές αλλαγές στις διαδικασίες και την υποδομή πληροφορικής λόγω υβριδικής εργασίας, ανησυχίες και αντιλήψεις σχετικά με την ετοιμότητα για τήρηση της τρέχουσας και μελλοντικής νομοθεσίας και τον αντίκτυπο μιας πιθανής ύφεσης στους προϋπολογισμούς ασφάλειας.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους ηγέτες ασφάλειας και πληροφορικής να έχουν υπόψη τα ακόλουθα 5 σημεία, καθώς εργάζονται για τον εκσυγχρονισμό των οργανισμών τους, την εξασφάλιση υβριδικών εργασιακών περιβαλλόντων και τον μετριασμό των κινδύνων και των απειλών στον κυβερνοχώρο:

• Διατήρηση ασφαλούς υβριδικής εργασίας.

• Ασφαλής εκσυγχρονισμός Οργανισμού.

• Ανταπόκριση στις κανονιστικές αλλαγές.

• Υιοθετήστε τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας επόμενης γενιάς.

• Ασφαλείς υπηρεσίες και εφαρμογές.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε την πλήρη έκθεση The Top Security Priorities in 2023, πατώντας εδώ.

Τεύχος 223

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ