Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 February 2023 07:43

H Τράπεζα Ηπείρου συνεργάστηκε με τη Profile Software 

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, ανακοίνωσε την επιτυχή υλοποίηση της λύσης RiskAvert στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.  

Στόχος του έργου αποτελεί η αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων και την πλήρη κάλυψη των υπολογισμών κεφαλαιακών απαιτήσεων και περιλαμβάνει τις υλοποιήσεις Λειτουργικότητας Υπολογισμών Κεφαλαιακών Απαιτήσεων έναντι Πιστωτικού Κινδύνου σύμφωνα με την Τυποποιημένη Προσέγγιση,  έναντι Λειτουργικών Κινδύνων με την προσέγγιση του Βασικού Δείκτη, καθώς επίσης και Λειτουργικότητας για το Πλαίσιο των Μεγάλων Χρηματοδοτικών Ανοιγμάτων (Large Exposures).  

Επιπλέον, περιλαμβάνει τις υλοποιήσεις υπολογισμών Ελάχιστων Απαιτήσεων Εποπτικών Ιδίων Κεφαλαίων για Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPE Backstopping), Κινδύνου Ρευστότητας (δείκτες LCR, NSFR), κάλυψης των Εποπτικών Απαιτήσεων έναντι του Επιτοκιακού Κινδύνου για το Τραπεζικό Χαρτοφυλάκιο (Interest Rate Risk in the Banking Book) καθώς και Λειτουργικότητας για την αυτοματοποιημένη παραγωγή των εποπτικών αναφορών που σχετίζονται με τους ανωτέρω τομείς.  

Ο κ. Άρης Ηλιόπουλος, Regional Managing Director της Profile Software, δήλωσε σχετικά «είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Τράπεζα Ηπείρου, μια ισχυρή Περιφερειακή Τράπεζα που εργάζεται υπεύθυνα για την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και κοινωνίας. Είμαστε πεπεισμένοι πως η λύση του RiskAvert θα συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγή, διευκολύνοντας το προσωπικό που υποστηρίζει τις λειτουργίες Διαχείρισης Κινδύνων καθώς και την Τράπεζα στο γενικότερο πλαίσιο, ευελπιστώντας πως το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει την αφετηρία μιας μακροχρόνιας συνεργασίας». 

Τεύχος 221

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ