Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Τι θα συζητηθεί για το Cyber Security στο CyberTechCon 2023
Το συνέδριο CyberTechCon 2023 έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Μαρτίου 2023 στο Porto Palace Hotel, όπου και συνδιοργανώνεται με την κλαδική έκθεση Salonica Electronix 2023. Αποτελεί το πρώτο συνέδριο που αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στο Cyber Security και στις υπηρεσίες Cloud! Απευθύνεται σε στελέχη και decision makers του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, των τμημάτων IT (CTOs, CIOs, CISOs, Head of IT departments, Engineers, Risk & Compliance Managers, DPOs, etc.), στο κανάλι της Πληροφορικής και των Integrators & Vendors με λύσεις πληροφορικής.
Ένας από τους κλάδους που θα αναλυθούν στο CyberTechCon 2023 είναι αυτός του Cyber Security και πιο συγκεκριμένα:
Cloud Security
Με βάση τις οικονομικές και γεωπολιτικές συγκυρίες, είναι αναμενόμενη η περαιτέρω ενίσχυση της κυβερνοάμυνας των οργανισμών με πιο πλήρη και περισσότερο αποδοτικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία οδηγούν σε μείωση του κόστους αγοράς και λειτουργίας. Σε αυτά, περιλαμβάνεται και το outsourcing των υπηρεσιών ασφαλείας (SaaS). Αναμένεται, επίσης, η άνοδος του Multi-Cloud για λόγους αποφυγής αποκλεισμού και φυσικά, για μείωση του κόστους. Τέλος, η χρήση των ελκυστικών στόχων για τους επιτιθέμενους, των API, αναμένεται να διευρυνθεί, χάρη στη διεύρυνση χρήσης των μικροϋπηρεσιών για τα πάντα (XaaS) και της πρόσβασης σε ευαίσθητα δεδομένα και εφαρμογές που αυτά προσφέρουν.
Metaverse Cyber Security
Το ενδιαφέρον και οι επενδύσεις μεγάλων οργανισμών, εξασφαλίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο τη χρήση και διάδοση του Metaverse για καταναλωτές, όπως και του Enterprise Metaverse. Οι πρωτοπόροι που θα θελήσουν να επωφεληθούν από το αυξημένο engagement και UX των εργαζομένων τους και των πελατών τους, θα είναι αντιμέτωποι με μια σειρά από προκλήσεις που προέρχονται από την απουσία ρυθμιστικών κανόνων, την απουσία γνώσης των best practices για τη διαμόρφωση της κυβερνοασφάλειας από τους περισσότερους, όπως και από την έλλειψη, επί του παρόντος, συστημάτων προστασίας των end-points.
Cyber Security
Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένας «αγώνας εξοπλισμών», καθώς οι hackers και οι υπεύθυνοι IT ανταγωνίζονται για να διασφαλίσουν ότι οι πιο σύγχρονοι και εξελιγμένοι αλγόριθμοι λειτουργούν για λογαριασμό τους. Οι αλγόριθμοι ML μπορούν να εξετάζουν τον τεράστιο και διαρκώς αυξανόμενο όγκο δεδομένων που διακινούνται σε δίκτυα σε πραγματικό χρόνο πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι οι άνθρωποι και να μάθουν να αναγνωρίζουν μοτίβα που υποδεικνύουν μια απειλή. Φυσικά, ο παράγοντας «άνθρωπος», που είναι υπεύθυνος για το configuration των συστημάτων και την «πρόοδο» των αλγορίθμων, συνεχίζει να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
Security-aware Culture
Οι επιθέσεις phishing βασίζονται σε μεθόδους «κοινωνικής μηχανικής» για να εξαπατήσουν τους χρήστες, χωρίς να απαιτούνται τεχνικές δεξιότητες. Ένας εργαζόμενος ακόμη και χωρίς τεχνικό υπόβαθρο μπορεί να μάθει να αναγνωρίζει αυτούς τους τύπους επιθέσεων και να λαμβάνει βασικές προφυλάξεις για να μην πέσει θύμα. Ομοίως, η κατανόηση της αξίας του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι σημαντική.