Skip to main content
19 January 2023 07:50

Επιστρέφει ο Trump στο Facebook;

Του Χρίστου Κρανάκη

Μετά από δύο χρόνια αποκλεισμού του Donald Trump από την πλατφόρμα τους Facebook, η Meta καλείται να αποφασίσει για το εάν θα αρθεί ο αποκλεισμός του πρώην Προέδρου ή όχι.

Το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απέκλεισαν τον Trump μετά την επίθεση των οπαδών του την 6η Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, όταν οι διοικήσεις αυτών θεώρησαν ότι ο Trump μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες αυτές για να υποκινήσει περαιτέρω βία. Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, μετά και την επαναφορά του λογαριασμού του από το Twitter, η Meta σκέφτεται να δώσει πίσω στον Trump το δικαίωμα συμμετοχής στις πλατφόρμες της. Το Facebook αρχικά είπε ότι η απαγόρευση του Trump θα ήταν επ’ αόριστον. Ωστόσο, μετά από δημόσια διαβούλευση και συζήτηση με ειδικούς, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2021 ότι η απαγόρευση του Trump θα επανεκτιμηθεί τον Ιανουάριο του 2023, δύο χρόνια μετά την αρχική απόφαση.

Το τι θα αποφασίσει η Meta έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν συνυπολογίσουμε πως οι προεδρικές εκλογές για το 2024 πλησιάζουν και ο Trump (παρά την αποτυχία των υποψηφίων του στις ενδιάμεσες) διατυμπανίζει πως θα διεκδικήσει το χρίσμα.
Την απόφαση για το εάν η Meta θα επιτρέψει στον πρώην Πρόεδρο να «επιστρέψει», καλείται να λάβει μια ειδικά διαμορφωμένη εσωτερική ομάδα εργασίας στην εταιρεία, σύμφωνα με το CNN. Η απόφαση αναμένεται να γνωστοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Δημοκρατικοί νομοθέτες στο Καπιτώλιο έστειλαν επιστολή στη Meta τον περασμένο μήνα, καλώντας την εταιρεία να κρατήσει τον Trump μακριά από τις πλατφόρμες της, υποστηρίζοντας ότι ο Trump συνεχίζει να επιτίθεται στην αμερικανική δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας ψέματα για τις εκλογές του 2020.

Τεύχος 209

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ