Skip to main content
13 January 2023 07:52

Νέοι servers με Intel Xeon CPUs από τη Cisco

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Cisco και η Intel, συνεχίζοντας τη συνεργασία τους που διαρκεί σχεδόν δύο δεκαετίες, παρουσίασαν νέους διακομιστές που τροφοδοτούνται από την επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon. Στις 10 Ιανουαρίου, και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ταυτόχρονα τα προϊόντα: Η Intel αποκάλυψε τους επεξεργαστές Intel Xeon Scalable 4ης γενιάς, ενώ η Cisco παρουσίασε τους νέους ευέλικτους, πιο ισχυρούς και βιώσιμους διακομιστές που βασίζονται στους νέους επεξεργαστές της Intel.

Οι νέοι διακομιστές της Cisco, οι διακομιστές της 7ης γενιάς UCS X-Series και C-Series, αξιοποιούν την future-ready, αρθρωτή αρχιτεκτονική των υπολογιστών της σειράς X. Η εταιρεία εξηγεί ότι η επέκταση του χαρτοφυλακίου έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις παγκόσμιες απαιτήσεις των εταιρειών στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού και της επιτάχυνσης.

Τα νέα προϊόντα περιλαμβάνουν νέους διακομιστές rack και αρθρωτούς υπολογιστικούς κόμβους της σειράς X που βασίζονται σε Scalable CPU 4th Gen Intel Xeon με υποστήριξη για DDR5, PCIe 5.0, Compute Express Link 1.1 και νέους επιταχυντές Intel.

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών, αύξησης της απόδοσης και εκτέλεσης μεγάλου φόρτου εργασίας με παράλληλη αξιοποίηση των υποδομών AI, ML και virtual desktop, συνεχίζει να τροφοδοτεί τον μετασχηματισμό και την εξέλιξη των τεχνολογιών cloud, edge και data center. Η Cisco και η Intel λένε ότι τα νέα προϊόντα θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στους δυναμικούς φόρτους εργασίας.

Ο μετασχηματισμός είναι επίσης κρίσιμος για τους οργανισμούς ώστε να πληρούν περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πρότυπα διακυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, η επεξεργασία περισσότερων δεδομένων απαιτεί περισσότερη ενέργεια. Αυτό το ενεργειακό παράδοξο μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη, ειδικά για εταιρείες που δεσμεύονται να επιτύχουν στόχους net-zero. Η βιομηχανία hardware και κέντρων δεδομένων γνωρίζει καλά τις σύγχρονες απαιτήσεις ESG και αναπτύσσει ανάλογα νέα τεχνολογία.

Tεύχος 205

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ