Skip to main content
12 January 2023 07:47

Ρεκόρ στις προσλήψεις IT το 2023

Αποκαλυπτική για τη σύγχρονη δυναμική τού κλάδου της Πληροφορικής είναι η Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης του ομίλου ManpowerGroup για το πρώτο τρίμηνο του 2023 (Ιανουάριος-Μάρτιος).

Ο πιο ανταγωνιστικός/ισχυρός τομέας όσον αφορά στις προσλήψεις κρίνεται αναμφισβήτητα η Πληροφορική, με τις προοπτικές απασχόλησης να φθάνουν στο 27% σημειώνοντας αύξηση κατά 22% από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15% από το πρώτο τρίμηνο του 2022. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της ραγδαίας αύξησης των προοπτικών συνολικής απασχόλησης στον κλάδο της Πληροφορικής (27%) και να αναζητήσουμε τα ταλέντα εκείνα που θα ανταποκριθούν στους υπάρχοντες, αλλά και στους μελλοντικούς ρόλους», αναφέρει σε σχολιασμό των ευρημάτων η ManpowerGroup Ελλάδας.

Τον κλάδο της Πληροφορικής ακολουθούν η Βιομηχανία και οι Κατασκευές, με προοπτικές απασχόλησης 13%, αυξημένες κατά 29% έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου και μειωμένες κατά 6% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2022, ενώ η πιο ισχυρή περιφέρεια σε επίπεδο πρόθεσης προσλήψεων στην Ελλάδα είναι η Βόρεια Ελλάδα με συνολικές προοπτικές απασχόλησης 18%. Τέλος, θετικές προοπτικές απασχόλησης (3%) καταγράφονται στην Ευρύτερη Περιφέρεια Ελλάδας, σημειώνοντας αύξηση κατά 13% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και μείωση κατά 2% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2022. Αρνητικές, τέλος, προοπτικές απασχόλησης σημειώνονται στην περιφέρεια της Αττικής (-2%).

Τεύχος 204

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ