Skip to main content
10 January 2023 07:54

Ποιος είναι ο πιθανός συνεχιστής του Musk;

Του Χρίστου Κρανάκη

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ο κινέζος Tom Zhu ανέλαβε προσφάτως τη διαχείριση των εργοστασίων και των πωλήσεων της Tesla σε ΗΠΑ και Ευρώπη ως επιπλέον αρμοδιότητες.

Τα παραπάνω ενέτειναν τις εικασίες ότι ο Zhu προετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Musk ως CEO στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το CNN, ο Tom Zhu φέρεται να έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάκαμψη της εταιρείας κατά τη μετά- lockdown εποχή στην Κίνα που αποτελεί και την πλέον δυνατή αγορά αυτοκινήτων διεθνώς.

Ο Zhu εισήλθε στην Tesla το 2014 και περιγράφεται από τα κινεζικά ειδησεογραφικά μέσα ως «πραγματιστής» και «εργασιομανής». «Θέλω να κοιμηθώ τόσο πολύ, αλλά η δουλειά είναι τόσο ενδιαφέρουσα», είχε αναρτήσει χαρακτηριστικά το 2019.

Ο Zhu εμφανίζεται σπανίως δημόσια, ενώ ελάχιστα είναι γνωστά για την προσωπική του ζωή. Σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά πάντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέκτησε πτυχίο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Oakland το 2004 και πτυχίο MBA από το The Fuqua School of Business στο Πανεπιστήμιο Duke.

Πριν ενταχθεί στην Tesla, ίδρυσε μια συμβουλευτική εταιρεία διαχείρισης έργων, προσφέροντας συμβουλές σε Κινέζους εργολάβους που ήθελαν να επεκταθούν στο εξωτερικό.

Σε περσινή συνέντευξή του, ο Zhu αποκάλυψε πως ζει σε ένα δημόσιο ενοικιαζόμενο σπίτι χαμηλού κόστους, πληρώνοντας μηνιαίο ενοίκιο λιγότερο από 2.000 γιουάν (290 δολάρια), καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρίσκεται διαρκώς κοντά στο εργοστάσιο της Σαγκάης.

Το να ζεις κοντά στη δουλειά είναι «αρκετά βολικό», είχε δηλώσει ο Zhu λέγοντας ότι ξεκινάει να δουλεύει κατά τις 6 ή 7 το πρωί και συχνά μένει ως αργά τα μεσάνυχτα.

Αποκάλυψε τέλος ότι συνομιλούσε τακτικά με τον Musk, συζητώντας θέματα στη δουλειά ή σχέδια για το μέλλον, κάτι που, όπως δήλωσε, τον έκανε «να αισθάνεται εξαιρετικά ενθουσιασμένος».

Τεύχος 202

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ