Skip to main content
10 January 2023 07:53

Πλατφόρμες Smart Edge από την TDK

Του Στάθη Ασπιώτη

Η TDK εξαγοράζει την Qeexo, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη πλατφόρμας Αυτόματης Μηχανικής Εκμάθησης (AutoML), η οποία επιταχύνει την ανάπτυξη μοντέλων tinyML για έξυπνες πλατφόρμες χαμηλής κατανάλωσης always-on.

Ο στόχος της TDK είναι να ενισχύσει περαιτέρω την τεχνογνωσία της στο ML και να απλοποιήσει την ανάπτυξη εφαρμογών ML, έτσι ώστε να γίνει ηγέτης στην παροχή λύσεων Smart Edge.

Η εξαγορά της Qeexo δίνει τη δυνατότητα στην TDK να επιταχύνει τη μετάβαση στο Industry 4.0 με λύσεις Smart Edge.

H Qeexo εδρεύει στις ΗΠΑ και χρηματοδοτείται από επενδυτικές επιχειρήσεις. Είναι spin-off από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η Qeexo θα γίνει εξ ολοκλήρου θυγατρική της TDK.

Σύμφωνα με τον Jim Tran, CEO της TDK USA, «η Qeexo αποτελεί μοναδικό συνδυασμό τεχνογνωσίας στην αυτοματοποίηση της ανάπτυξης εφαρμογών μηχανικής εκμάθησης για όσους δεν έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, στην παράδοση μεγάλου όγκου εφαρμογών ML». «Η τεχνογνωσία τους σε συνδυασμό με τις ηγετικές θέσεις της TDK στους αισθητήρες, στις μπαταρίες και σε άλλα κρίσιμα εξαρτήματα, θα επιτρέψει τη δημιουργία λύσεων σε επίπεδο συστήματος που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και βιομηχανιών».

Το Qeexo AutoML κάνει δυνατό ένα περιβάλλον χωρίς κώδικα, επιτρέποντας τη συλλογή δεδομένων και την εκπαίδευση 18 (με συνεχή αύξηση) διαφορετικών αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης, συμπεριλαμβανομένων τόσο νευρωνικών, όσο και μη νευρωνικών δικτύων, στο ίδιο σύνολο δεδομένων, ενώ δημιουργεί μετρήσεις για το καθένα (ακρίβειας, μεγέθους μνήμης, καθυστέρησης), ώστε οι (βιομηχανικοί) χρήστες να μπορούν να επιλέξουν το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις τους.

Τεύχος 202

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ