Skip to main content
9 January 2023 07:48

Accops και C-DAC παρέχουν facial authentication

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Accops, ένας ινδικής προέλευσης πάροχος προϊόντων και λύσεων απομακρυσμένης πρόσβασης, συμφώνησε με το Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC), έναν οργανισμό Ε&Α υπό το Υπουργείο Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής της Κυβέρνηση της Ινδίας, για την κατασκευή και παράδοση της Accops BioAuth, μιας σύγχρονης λύσης ελέγχου ταυτότητας προσώπου με συνεχή παρακολούθηση περιβάλλοντος χρήστη.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν ένα αξιόπιστο περιβάλλον εργασίας κατόπιν αιτήματος και να εξουσιοδοτήσουν τους χρήστες κρίσιμων εφαρμογών να είναι παραγωγικοί με ασφάλεια από όπου κι αν βρίσκονται.

Σχεδιασμένο με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που αναπτύχθηκε από την C-DAC, το Accops BioAuth βοηθά επιχειρήσεις κάτω από αυστηρούς ρυθμιστικούς κανόνες, όπως BFSI, Pharma, BPO/KPO και κρίσιμα κυβερνητικά τμήματα και PSU, να αποτρέπουν την πλαστοπροσωπία, το shoulder surfing, την κοινή χρήση διαπιστευτηρίων και τις κυβερνοεπιθέσεις που σχετίζονται με τον έλεγχο ταυτότητας. Επιπλέον, μπορεί να είναι χρήσιμο για εκπαιδευτικά ιδρύματα ως λύση απομακρυσμένης παρακολούθησης.

Εύκολη στην ενσωμάτωση, η λύση ελέγχου ταυτότητας προσώπου της Accops λειτουργεί με οποιεσδήποτε προεγκατεστημένες κάμερες σε όλα τα σύγχρονα laptops, τους υπολογιστές και τα tablet, για να καταγράψει το πρόσωπο ενός χρήστη και να το επικυρώσει με ένα προεγκατεστημένο πρότυπο προσώπου του χρήστη. Το πρότυπο προσώπου του χρήστη είναι αποθηκευμένο με ασφάλεια στον κεντρικό διακομιστή Accops BioAuth, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο δεδομένων του οργανισμού.

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Accops BioAuth μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον εργασίας του χρήστη, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, για να ελέγχει την παρουσία του εξουσιοδοτημένου χρήστη, την πλαστοπροσωπία και το shoulder surfing. Κλειδώνει τον χρήστη εάν εντοπιστεί κάποια ανωμαλία και το περιστατικό αναφέρεται στον οργανισμό για έλεγχο.

Υποστηριζόμενο από μια άλλη κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία ανίχνευσης ζωντάνιας προσώπου, το Accops BioAuth μπορεί να αναγνωρίσει εάν ο χρήστης που κάθεται μπροστά στη συσκευή είναι ζωντανός άνθρωπος ή είναι στατική φωτογραφία, εγγεγραμμένο βίντεο ή άλλος χρήστης με μάσκα προσώπου. Η τεχνολογία αποφεύγει την αποστολή αρχείων βίντεο που καταναλώνουν υψηλό εύρος ζώνης και δεν ζητά από τον χρήστη να κοιτάξει αριστερά/δεξιά, κάτι που είναι άβολο για τους χρήστες.

Σε αντίθεση με άλλες λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, η λύση της Accops μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή σχεδόν αμέσως, μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε καμία αλλαγή ή αναβάθμιση στην εφαρμογή. Και η ευέλικτη ροή εργασίας της επιτρέπει τη διαδικασία maker-checker, για την ενσωμάτωση του χρήστη σε οποιαδήποτε περίπλοκη οργανωτική δομή.

Τεύχος 201

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ