Skip to main content
21 December 2022 08:00

Μεταφορά δεδομένων cloud 25 φορές ταχύτερα

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Komprise, πάροχος εργαλείων διαχείρισης δεδομένων, κυκλοφόρησε το Hypertransfer for Elastic Data Migration, μία λύση η οποία – σύμφωνα με την εταιρεία – μπορεί να επιταχύνει τις μεταφορές δεδομένων στο cloud κατά 25 φορές!. Το κατόρθωμα αυτό, υπογραμμίζει τις προσπάθειες της βιομηχανίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον επαναπροσδιορισμό των πρωτοκόλλων παλαιού τύπου για το cloud.

Ένα βασικό ζήτημα είναι ότι το server message block (SMB), ένα από τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα κοινής χρήσης αρχείων, δεν έχει αναβαθμιστεί ποτέ για χρήση cloud. Αναπτύχθηκε αρχικά το 1985 για να παρέχει κοινή πρόσβαση σε αρχεία και εκτυπωτές μέσω τοπικού δικτύου (LAN). Λειτούργησε καλά όταν τα αρχεία έπρεπε να μοιραστούν με λίγα μόνο άλματα. Ωστόσο, το SMB είναι ένα πρωτόκολλο «συνομιλίας», το οποίο προσθέτει σημαντικό overhead κατά την επικοινωνία μέσω TCP/IP και μέσω πολλών router. Μια μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων πρέπει να περιμένει για επιβεβαίωση για κάθε αρχείο, έτσι ώστε ο χρόνος καθυστέρησης να μπορεί να αυξηθεί κατά τη μεταφορά πολλών μικρών αρχείων. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μεγάλο ζήτημα για περιπτώσεις χρήσης, όπως η αυτοματοποίηση ηλεκτρονικoύ σχεδιασμού και οι φόρτοι εργασίας πολυμέσων, που συχνά περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό μικρών αρχείων.

Το Komprise Hypertransfer βοηθά στην προσωρινή αποθήκευση των μηνυμάτων για να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των roundtrip για μεταφορές δικτύου ευρείας περιοχής (WAN). Στέλνει, επίσης, δεδομένα σε πολλά παράλληλα κανάλια. Η εταιρεία αναφέρει μεταφορές έως και 25 φορές πιο γρήγορα από ό,τι με την εντολή Robocopy που έγινε γνωστή από τη Microsoft. Σε περιπτώσεις λιγότερο μεγάλων αρχείων, όπως η αντιγραφή ενός τηλεφωνικού καταλόγου Android, η μεταφορά πραγματοποιείται σε έως και 20 φορές πιο γρήγορα.

Τεύχος 198

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ