Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 December 2022 07:53

Επενδυτικά πλάνα της Mytilineos στην Ιρλανδία

Την υπογραφή σύμβασης με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας (ESB) για την κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στο Δουβλίνο, εντός του υφιστάμενου σταθμού North Wall, ανακοινώνουν οι GE Gas Power και MYTILINEOS.

Η νέα μονάδα θα λειτουργεί ως εφεδρική, με τεχνολογία 6 αεριοστρόβιλων LM2500XPRESS της GE, οι οποίοι θα παρέχουν συνδυασμένη δυναμικότητα έως περίπου 200MW για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και για τη διασφάλιση της σταθερότητας της τροφοδοσίας στη χώρα. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η GE και η MYTILINEOS θα εργαστούν από κοινού για την κατασκευή και την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) της μονάδας.

Η εν λόγω μονάδα θα λειτουργεί με καύσιμο το φυσικό αέριο, ενώ στο μέλλον, με μικρές τροποποιήσεις, θα μπορεί να λειτουργεί και με μείγματα υδρογόνου, για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών άνθρακα της μονάδας. Οι καυστήρες τεχνολογίας ξηρής καύσης χαμηλών εκπομπών (Dry Low Emissions – DLE), επιτρέπουν τη λειτουργία με καύσιμο που περιέχει έως και 35-50% κατ’ όγκο υδρογόνο, όταν αναμειγνύεται με φυσικό αέριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η MYTILINEOS αναγνωρίζεται διεθνώς ως κορυφαίος κατασκευαστής ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας, με μακρά εμπειρία σε απαιτητικές αγορές, με σημαντικές ενεργειακές ανάγκες. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου σταθμού συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) 826MW της MYTILINEOS, χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία H-Class της GE. Η νέα μονάδα, η οποία ολοκληρώνει τη δοκιμαστική της λειτουργία, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή θωράκιση της χώρας».

Τεύχος 197

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ