Skip to main content
19 December 2022 07:48

Συνεργασία ΔΥΠΑ με Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger

Ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κος Σπύρος Πρωτοψάλτης, και η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger (Ελ.σ.σ.Α), κα Μαρία Ηλιοπούλου, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας των δύο φορέων την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022. Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων και παρεμβάσεων για την άμβλυνση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής ομάδας των ατόμων με Σύνδρομο Asperger, ώστε τα άτομα με διαταραχή αυτιστικού φάσματος υψηλής λειτουργικότητας να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία και την οικονομία.

Ειδικότερα, η συνεργασία περιλαμβάνει:

• Διαλειτουργικότητα των διαδικτυακών συστημάτων των δύο φορέων με στόχο την αξιοποίηση των θέσεων εργασίας που κοινοποιούνται στη ΔΥΠΑ.

• Διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων και συναντήσεων, ημερίδων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων εργαστηριακού χαρακτήρα, στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται ευρύτερα με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, με τη συμμετοχή των ατόμων της ομάδας στόχου, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΥΠΑ.

• Διερεύνηση της δυνατότητας κάλυψης επί μέρους στεγαστικών αναγκών του Συλλόγου με την παροχή κατάλληλων χώρων της ΔΥΠΑ.

Τεύχος 196

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ