Skip to main content
13 December 2022 07:50

Νέα πλατφόρμα από την Qualcomm

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Qualcomm Technologies παρουσίασε την πλατφόρμα Compact Macro 5G RAN με στόχο να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση για απλοποιημένη, υψηλών επιδόσεων, οικονομικά και ενεργειακά αποδοτική, εξωτερική υποδομή, για κινητή και σταθερή ασύρματη πρόσβαση (Fixed Wireless Access – FWA).

Αντιμετωπίζοντας τις προτεραιότητες κόστους και εύρους για κάλυψη ευρείας εμβέλειας mmWave, αυτή η νέα πλατφόρμα αξιοποιεί την τεχνολογία FSM 5G RAN της Qualcomm για μικρές κυψέλες.

Ο συνδυασμός μικρών κυψελών με την τεχνογνωσία κεραίας macro κυψέλης για κάλυψη με σήματα mmWave υψηλής ισχύος και μεγάλης εμβέλειας, καθιστά την νέα πλατφόρμα πλήρως ανταγωνιστική στην κατηγορία των compact κυψελών.

Η λύση έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την οδήγηση των υποδομών mmWave και την περεταίρω επέκτασή τους, επιτρέποντας την αύξηση χωρητικότητας και της εμβέλειας του σήματος 5G.

Η μείωση κόστους εξοπλισμού του σταθμού βάσης έως και 50% για μια δεδομένη περιοχή κάλυψης, σε σύγκριση με παρόμοιες macro λύσεις υψηλής ισχύος mmWave, καθιστούν την πρόταση της Qualcomm Technologies ιδιαίτερα χρήσιμη σε κρίσιμες περιπτώσεις χρήσης κινητής και σταθερής ασύρματης πρόσβασης (wireless fiber).

Πιο συγκεκριμένα, με τη μείωση του κόστους υποδομής των εξωτερικών σταθμών βάσης mmWave υψηλής απόδοσης, οι πάροχοι δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι σε θέση να προσφέρουν πρωτοποριακή ασύρματη απόδοση 5G πιο οικονομικά από ποτέ.

Η πλατφόρμα Qualcomm Compact Macro 5G RAN ενδείκνυται για χρήση σε περιοχές που απαιτούν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση υψηλής χωρητικότητας, είτε σε αστικά κέντρα, είτε στην επαρχία.

Τεύχος 192

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ