Skip to main content
13 December 2022 07:43

Ολοκληρώθηκε το hybrid event της CPI που ήταν αφιερωμένο στην QNAP

Του Χρίστου Κρανάκη

Η CPI διοργάνωσε την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου Hybrid Event με θέμα τα προϊόντα της Qnap για το δίκτυο συνεργατών της. Η διά ζώσης παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Athens Avenue, ενώ όσοι συνεργάτες βρίσκονταν εκτός Αθηνών είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν διαδικτυακά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Marketing Supervisor της CPI, κος Γρηγόρης Ρέρας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, όρισε την agenda και παρουσίασε εν συντομία το εταιρικό προφίλ της CPI. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η CPI, για περισσότερα από 30 χρόνια, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διανομείς μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων τεχνολογίας, ενώ παράλληλα παρέχει τεχνική υποστήριξη των προϊόντων της όσο και προϊόντων κορυφαίων brands του κλάδου, μέσω του πανελλαδικού δικτύου που διαθέτει, με περισσότερους από 1.150 εμπορικούς συνεργάτες και 100 Service Centers. Το προσωπικό της CPI υπερβαίνει τους 130 εργαζομένους, εκ των οποίων το 54,2% ανήκει στην τεχνική υπηρεσία. Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, η CPI είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 2000, ενώ τον Ιούνιο έκλεισε την οικονομική της χρήση με τζίρο 18 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα που αποτυπώνει έναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 9%».

Το Hybrid Event της CPI πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του Athens Avenue Hotel.

Όπως ανέφερε ο κος Ρέρας, η CPI παρέχει αξιόπιστες λύσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών αναγκών, τόσο των μικρομεσαίων όσο και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Μερικές από τις κυριότερες υπηρεσίες που καλύπτει εντάσσονται στους παρακάτω τομείς:

• Εποπτεία και ασφάλεια.

• Λύσεις εκτύπωσης.

• Συστήματα POS.

• Auto ID.

• Συστήματα προβολής.

• Διαχείριση, αποθήκευση και ψηφιοποίηση εγγράφων.

• Διαδραστικά συστήματα τηλεκπαίδευσης.

• Leasing εξοπλισμού.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με την QNAP, που αποτελούσε και το βασικό θέμα της ημερίδας, ο κος Ρέρας τόνισε πως η συνεργασία με τη CPI μετρά ήδη 13 χρόνια, γεγονός που αυτόματα καταδεικνύει την άψογη συνεργασία και τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο εταίρων. Αναφορικά με την τεχνική και εμπορική διάσταση της συνεργατικής σχέσης τους, ο κος Ρέρας ανέδειξε ως καθοριστικής σημασίας την άρτια κατάρτιση και την πολύχρονη εμπειρία του τμήματος τεχνικής υποστήριξης της CPI στα προϊόντα της QNAP, ενώ τόνισε πως η CPI αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή της QNAP.

Στο σημείο αυτό, τον λόγο πήρε ο Regional Sales Manager της QNAP, κος Tony Chou, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης. Ο κος Chou ανέδειξε την ιστορική διαδρομή και τη γεωγραφική εξάπλωση της QNAP, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες συνεργάτες του, τονίζοντας με νόημα πως η συνεργασία μεταξύ QNAP και CPI είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στον χρόνο που υπερβαίνει ακόμα και τα χρόνια που εκείνος δουλεύει στην QNAP! Ακόμα, αναφέρθηκε σε ειδική προωθητική ενέργεια για τα προϊόντα της Qnap μέσω του CPI portal.

Ο κος Γρηγόρης Ρέρας κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» έλαβε ο Product Manager της CPI, κος Άλκης Ζαμπετάκης, ο οποίος επικεντρώθηκε στην ανάλυση των προϊόντων & λύσεων της Qnap. Εξέχουσα και λεπτομερή αναφορά, όπως είναι λογικό, έκανε στο «βαρύ πυροβολικό» του προϊοντικού καταλόγου της QNAP, το Network Attached Storage (NAS). Το NAS αποτελεί ένα σύνολο συστημάτων – με δυνατότητα ενσωμάτωσης δεκάδων προγραμμάτων, εφαρμογών και συσκευών – που αποτελούνται από έναν ή περισσότερους σκληρούς δίσκους συνδεδεμένους διαρκώς στο διαδίκτυο. Το NAS λειτουργεί σαν εφεδρική μονάδα αποθήκευσης που προστατεύει, μέσω (και) αυτόματων backup, πάσης φύσεως αρχεία.

Στιγμιότυπo από την παρουσίαση του κου Άλκη Ζαμπετάκη.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις λειτουργίες που προσφέρει το NAS σε ένα σπίτι ή μια εταιρεία είναι οι εξής:

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Λειτουργεί ως εφεδρική λύση σε περίπτωση βλάβης ή κυβερνοεπίθεσης.

Συγκέντρωση και οργάνωση αρχείων: Διευκολύνει την πρόσβαση των πιστοποιημένων χρηστών στα αρχεία από οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Κοινή χρήση αρχείων: Επιτρέπει την αποστολή αρχείων κοινοποιώντας έναν μοναδικό σύνδεσμο.

Επιπρόσθετος χώρος αποθήκευσης: Το NAS της QNAP (φυσικά ανάλογα και με το μοντέλο) παρέχει ικανοποιητικό χώρο αποθήκευσης που εγγυάται την προστασία ακόμα και μεγάλων σε μέγεθος αρχείων π.χ. φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Προστασία αρχείων: Αντί να αποθηκεύει αρχεία στο δημόσιο cloud, το QNAP λειτουργεί ως προσωπικό cloud, το οποίο είναι μακράν πιο ασφαλές και αξιόπιστο.

Όπως όμως τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Ζαμπετάκης, το NAS είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή αποθηκευτική συσκευή. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μοντέλα NAS που καλύπτουν μια βεντάλια διαφορετικών αναγκών. Πριν την τελική αγορά λοιπόν, κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού ή επιχείρησης θα πρέπει να αναλογιστεί καλά τη χωρητικότητα που χρειάζεται, τη δυναμική του επεξεργαστή που απαιτείται, τη μέθοδο RAID που θα χρησιμοποιήσει, το είδος της τροφοδοσίας που μπορεί να καλύψει κ.ο.κ.

Ενδεικτικά πάντως, ανέφερε πως οι βασικές ομαδοποιήσεις των NAS της QNAP είναι κυρίως τρεις: Home/SoHo, SMB και Enterprise.

Η πρώτη κατηγορία, Home/SοHο, συνίσταται ως η ιδανική λύση για εγκατάσταση σε μια οικία ή έναν μικρό επαγγελματικό χώρο που απασχολεί λίγους εργαζομένους. Τα προϊόντα της σειράς αυτής είναι κατάλληλα για όποιο σπίτι ή μικρή επιχείρηση έχει ανάγκη να διαθέτει ένα personal cloud που θα λειτουργεί ως συσκευή αποθήκευσης αντί οι χρήστες να αναγκάζονται να δημιουργούν ξανά και ξανά αντίγραφα ασφαλείας σε αμέτρητους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, διαθέτοντας πολλές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως RTRR, Rsync, Time Machine Backup, USB one-touch copy και cloud-services backup όπως Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure κ.ά. Ακόμα, μπορεί να λειτουργήσει και ως smart home assistant και να συνδυαστεί με τις έξυπνες συσκευές μιας οικίας. Διαθέτει θύρα HDMI για εύκολη σύνδεση με την τηλεόραση, επιτρέποντας την πρόσβαση σε όλο το τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω του HD Station, συνδέεται με συσκευές συμβατές με DLNA (τηλεοράσεις HD, Smart TV, Sony® PS3, Microsoft® Xbox 360), υποστηρίζει Bluetooth, επιτρέπει την αναπαραγωγή πολυμέσων ενώ τέλος, δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία σας μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η δεύτερη κατηγορία, Small Business (SMB), απευθύνεται σε επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους. Προσαρμοσμένα στις αναβαθμισμένες ανάγκες μιας εταιρείας, τα προϊόντα της κατηγορίας SMB υποστηρίζουν συστοιχίες RAID 0, 1, 5, 6, 10 σε συνδυασμό με hot spare που προστατεύουν τα δεδομένα σας από αστοχία του σκληρού δίσκου, λειτουργούν ως κέντρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης και υψηλές ταχύτητες μεταφοράς αρχείων, ενώ παρέχουν και αυξημένα επίπεδα ασφάλειας. Ακόμα, είναι συμβατά με PC, Mac, iOS και Android ενώ προγράμματα, όπως το QTS 4 Storage Manager, που ενσωματώνονται στα NAS αυτής της κατηγορίας, δίνουν τη δυνατότητα καλύτερης ταξινόμησης και διαχείρισης των αποθηκευμένων αρχείων. Με το QTS Storage Manager, οι διαχειριστές IT μπορούν εύκολα να αναπτύξουν τον αποθηκευτικό χώρο με περιορισμένο προϋπολογισμό στο αρχικό στάδιο και να επεκτείνουν ευέλικτα τη χωρητικότητα με περισσότερους σκληρούς δίσκους ή αποθηκευτικά περιβλήματα επέκτασης καθώς αναπτύσσεται η επιχείρηση.

Τέλος, η τρίτη κατηγορία, Enterprise, τα προϊόντα της οποίας έρχονται με 3 έως 5 χρόνια εγγύησης, μπορούν να ξεπερνούν το 1 petabyte (1000 TB) σε χωρητικότητα αποθήκευσης, ενώ τα αποθηκευτικά περιβλήματα επέκτασης RAID του QNAP μπορούν να επεκτείνουν τον χώρο αποθήκευσης Turbo NAS έως και 1000 TB+ ακατέργαστης χωρητικότητας για αποθήκευση μεγάλων δεδομένων.

Επιπρόσθετα, ο κος Ζαμπετάκης παρουσίασε μια σειρά συσκευών και προγραμμάτων που αν συνδυαστούν με το κατάλληλο μοντέλο NAS εξασφαλίζουν επιπρόσθετες λύσεις και υπηρεσίες σε μια σειρά από ανάγκες όπως: Virtual Backup, Κυβερνοασφάλεια, VPN, Video Conference και Βιντεοεπιτήρηση.

Με βάση τα παραπάνω, οι συσκευές NAS βρίσκουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς της Πληροφορικής, του CCTV και της τηλεδιάσκεψης, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Βιομηχανίας κ.ο.κ.

O κος Ζαμπετάκης έκλεισε την ομιλία του εστιάζοντας στις διαφορές ανάμεσα στο Cloud Storage και το NAS, τονίζοντας πως παρότι τα συστήματα NAS δεν θέλουν να αντικαταστήσουν το Cloud, εντούτοις το κοινό και η αγορά πρέπει να κατανοήσει πως δεν συνάδουν, ούτε το ένα μπορεί να αντικαταστήσει το άλλο.

Παρευρισκόμενοι παρακολουθούν το σεμινάριο.

Αναφορικά με τους ομιλητές, αξίζει να σημειωθεί πως σύντομη παρέμβαση έκανε και ο υπεύθυνος πωλήσεων της Seagate, κος Raul Dragomir, ο οποίος αναφέρθηκε στην αυξημένη χωρητικότητα και ταχύτητα με την οποία λειτουργούν οι νέοι δίσκοι της εταιρείας, ενώ εξήρε το recovery service της Seagate, το οποίο πλέον μπορεί να ανακτήσει χαμένα αρχεία ηλικίας μέχρι και 3 ετών. Με τη σειρά του, ανακοίνωσε και εκείνος τρία δώρα που δώρισε η Seagate στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τους διοργανωτές, όσο και για τους παρευρισκόμενους.

Από αριστερά προς δεξιά, οι κοι Άλκης Ζαμπετάκης, Γρηγόρης Ρέρας και Γιώργος Πανδής.
H κα Ολυμπία Στελλούδη, Υπεύθυνη Πωλήσεων Δικτύου, μοιράζει δώρα στους επισκέπτες.

Τεύχος 192

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ