Skip to main content
12 December 2022 07:49

Οι εγγραφές για το SAS Hackathon 2023 ξεκίνησαν

Το SAS Hackathon 2023 έρχεται με την υποστήριξη της SAS, η οποία αναζητά τους επόμενους ειδικούς αλλά και ερασιτέχνες του χώρου των big data, συμπεριλαμβανομένων προγραμματιστών, φοιτητών, start-up επιχειρήσεων, πελατών και συνεργατών της εταιρείας, που θα αναπτύξουν λύσεις για προώθηση στην αγορά ή για περαιτέρω εξέλιξη στις εταιρείες που εργάζονται. Το 2022, 1.300 άτομα από 75 χώρες υπέβαλαν αίτηση, 70 ομάδες εκπροσώπησαν 135 εταιρείες και προκρίθηκαν, ενώ περισσότερες από 50 ομάδες παρουσίασαν επιχειρηματικές περιπτώσεις.

Μερικά από τα καινοτόμα έργα που αναπτύχθηκαν στο φετινό SAS Hackathon ήταν η αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών καταστροφών από την κυβέρνηση του Καναδά, η προστασία των μικρών αγροτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ανάπτυξη διαδικτυακών εντύπων που μπορούν να αναγνωστούν από άτομα με αναπηρία. Άνθρωποι της τεχνολογίας συνεργάστηκαν για να εφαρμόσουν εξελιγμένα analytics και τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Ειδικότερα, οι προηγούμενοι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν το SAS® Viya®, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στο Microsoft Azure Marketplace, καθώς και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP), τη μηχανική μάθηση (ML), την προηγμένη μοντελοποίηση, την Python κ.ά. για να επιτύχουν τα εξής:

Ομάδα LangTech: Καμερουνέζοι επιστήμονες δεδομένων κατέγραψαν 4 από τις γηγενείς γλώσσες του Καμερούν, διατηρώντας την πολιτιστική τους κληρονομιά, επιτρέποντας συγχρόνως καλύτερες τοπικές υπηρεσίες και μεγαλύτερη συμμετοχή στην εθνική συζήτηση για τους ομιλητές.

Ομάδα War on Cancer: H War on Cancer διεξήγαγε έρευνα στους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής της για τον καρκίνο προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τις εμπειρίες των ασθενών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Ομάδα JAKSTAT: Οι μεγάλοι νικητές του SAS Hackathon 2022 δημιούργησαν μια πλατφόρμα που βελτιστοποίησε τις διαδικασίες υποστήριξης για την COVID-19.

Τεύχος 191

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ