Skip to main content
9 December 2022 07:45

H Goldman Sachs θα μπει στη βιομηχανία Crypto

Του Χρίστου Κρανάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, η Goldman Sachs ορμώμενη από την πτώχευση του χρηματιστηρίου FTX, σκέφτεται να επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ακόμα και να εξαγοράσει εταιρείες του χώρου.

Όπως δηλώνει στο Reuters ο Mathew McDermott, επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Goldman, η κατάρρευση του FTX ενίσχυσε την ανάγκη για πιο αξιόπιστους, ελεγχόμενους παίκτες κρυπτονομισμάτων και οι μεγάλες τράπεζες διαβλέπουν ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στον τομέα.

Παρότι φυσικά τα ποσά που σκέφτεται να επενδύσει ο τραπεζικός κολοσσός δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για μια εταιρεία που πέρυσι κέρδισε 21,6 δισ. δολάρια, η κίνηση αυτή δείχνει ότι ισχυροί παίκτες του χρηματιστηρίου διαισθάνονται μια μακροπρόθεσμη ευκαιρία για τη βιομηχανία crypto, η οποία ενδέχεται να οριοθετηθεί από πιο σκληρούς «κανόνες» και νομοθεσίες.

Βέβαια, υπάρχουν και πολλοί που βλέπουν κριτικά τις σκέψεις της Goldman Sachs. Ο CEO της Morgan Stanley, για παράδειγμα, δηλώνει πως «δεν νομίζω ότι πρόκειται για μόδα, αλλά δεν μπορώ να δώσω μια εγγενή αξία σε αυτό». Σε ανάλογο πνεύμα, ο CEO της HSBC δήλωσε στα πλαίσια συνεδρίου πως δεν σχεδιάζει να επεκταθεί στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ή να επενδύσει για πελάτες λιανικής.

Τεύχος 190

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ