Skip to main content
7 December 2022 07:45

Σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης στον Υμηττό

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στον Υμηττό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κος Γιώργος Αμυράς, κατά την επίσκεψή του στο αισθητικό Δάσος της Καισαριανής, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καισαριανής, κο Χρήστο Βοσκόπουλο, και την Πρόεδρο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ., κα Μαρία Παπαδοπούλου.

Για την υλοποίηση του Κέντρου θα αξιοποιηθούν δύο υφιστάμενα πέτρινα κτίρια, τα οποία παραχωρήθηκαν από το Δασαρχείο Πεντέλης και τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών στον Δήμο Καισαριανής, με χρηματοδότηση από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, ύψους 123.000 ευρώ, με συνδιαχειριστές τον Οργανισμό και τον Δήμο Καισαριανής. Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. προέβη σε δημόσιο διαγωνισμό τον Σεπτέμβρη του 2022 για την επιλογή αναδόχου του έργου που περιλαμβάνει τη μουσειολογική μελέτη και την εγκατάσταση των εκθεμάτων. Η επιλογή του αναδόχου έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση του έργου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 10 μήνες και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2023.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης , εκτός από σημαντικά φυσικά και σύνθετα εκθέματα, θα χρησιμοποιεί δυναμικά και διαδραστικά μέσα με εφαρμογές νέων τεχνολογιών, καθώς και με ηλεκτρονικό εξοπλισμό προβολών, στοχευμένων κυρίως στην πλούσια πανίδα και χλωρίδα του Υμηττού. Θα αποτελεί ένα κέντρο καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης, τόσο για τους μαθητές σχολείων που θα το επισκέπτονται, όσο και για τους πολίτες που θα επιλέγουν να απολαμβάνουν έναν περίπατο στο δάσος.

Τεύχος 188

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ