Skip to main content
5 December 2022 07:47

Η αγορά Containers as a Service αγγίζει τα 5,6 δισ. δολάρια

Του Στάθη Ασπιώτη

Το μέγεθος της αγοράς Containers as a Service αναμένεται να αυξηθεί από 2 δισ. δολάρια ΗΠΑ που αξίζει το 2022 σε 5,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2027, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 22,7% κατά την περίοδο πρόβλεψης, σύμφωνα με έκθεση της MarketsandMarkets. Η αύξηση της χρήσης μικροϋπηρεσιών και η ανάπτυξη στην υιοθέτηση του IaaS είναι μερικοί παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη της αγοράς CaaS.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προστατεύουν τον φόρτο εργασίας από σύγχρονες απειλές. Η χρήση container από τις ομάδες ανάπτυξης εφαρμογών συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της ευελιξίας τους και του μειωμένου κόστους υποδομής. Ωστόσο, η ασφάλεια των container παραμένει πρωταρχικό μέλημα. Η ασφάλιση των container μοιάζει πολύ με την ασφάλιση οποιασδήποτε εκτελούμενης διαδικασίας. Το λειτουργικό σύστημα που φιλοξενεί το περιβάλλον του container είναι το πιο σημαντικό επίπεδο που πρέπει να ασφαλιστεί, επειδή μια επίθεση που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον του κεντρικού υπολογιστή θα μπορούσε να παρέχει στους εισβολείς πρόσβαση σε οτιδήποτε άλλο στη στοίβα.

Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ώστε η υιοθέτηση μιας λύσης Container as a Service να έχει ως αποτέλεσμα αυξημένα έσοδα και βελτιωμένη επιχειρηματική αποδοτικότητα. Η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τις ΜμΕ, καθώς έχουν πάντα περιορισμένο προϋπολογισμό, κι επομένως περιορισμένους τρόπους για να εμπορευτούν και να αποκτήσουν προβολή. Το έντονα ανταγωνιστικό σενάριο της αγοράς έχει ενθαρρύνει τις ΜμΕ να επενδύσουν στο CaaS για να προσεγγίσουν το επιθυμητό κοινό-στόχο. Οι μικρές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υστερούν όσον αφορά στην υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας.

Οι λύσεις Container as a Service (CaaS) βοηθούν τις τράπεζες να εκσυγχρονίσουν τα ψηφιακά θεμέλια για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με τους κανονισμούς του χρηματοπιστωτικού κλάδου, οι παραδοσιακές επιχειρήσεις στο κάθετο BFSI πρέπει να εξελιχθούν αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες για να καλύψουν αυτές τις ρυθμιστικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, ο κλάδος BFSI αναμένεται να ακολουθεί πρότυπα υψηλής ασφάλειας για τη διατήρηση κρίσιμων πληροφοριών και κινείται προς την υιοθέτηση υπηρεσιών Container as a Service που βασίζονται στο Cloud και έχουν ταχύτερο ρυθμό.

Τεύχος 186

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ