Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 November 2022 07:51

Δίκαιη ενεργειακή μετάβαση ζητά η Schneider Electric

Η Schneider Electric υπογράμμισε τη σημαντικότητα για άμεση δράση προς μια ισότιμη μετάβαση για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, με κινητήρια δύναμη τη συνεργατική δράση σε ολόκληρο τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Οι εταιρείες από την απλή «επιχειρηματική δραστηριότητα» θα πρέπει να περάσουν σε μια εποικοδομητική συνεργασία με διαφορετικούς stakeholders και συνεργάτες για να δημιουργήσουν θετικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον πλανήτη και την κοινωνία.

Η έκκληση της εταιρείας για δράση έρχεται παράλληλα με τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP27, που πραγματοποιείται στην Αίγυπτο, στην οποία παρευρίσκονται η Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy και Sustainability Officer της Schneider Electric, και άλλα ανώτερα στελέχη της εταιρείας.

Η ανάλυση του ινστιτούτου Schneider Electric Sustainability Research συμβάλλει στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, ο συνδυασμός του εξηλεκτρισμού και της ψηφιοποίησης.

Επίσης, στο πλαίσιο της COP27, το Schneider Electric Foundation συνεργάζεται με διάφορες ΜΚΟ για να εμπλέξει ενεργά τους νέους στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το πνεύμα, η Schneider Electric αναγγέλλει μια ακόμη συνεργασία, με την RISE – Our World Heritage αυτή τη φορά. Μέσω της συνεργασίας αυτής δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ και ένα εκπαιδευτικό project με στόχο την προώθηση του ισχυρού συνδυασμού τεχνολογίας και τοπικής δράσης για τη βιωσιμότητα.

Το πρόγραμμα Access to Energy της Schneider Electric, για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς προσφέρει προσιτές λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας και εκπαίδευση σε αγροτικές και απομακρυσμένες κοινότητες, αναπτυσσόμενων χωρών στην Αφρική και αλλού.

Τεύχος 171

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ