Skip to main content
14 November 2022 07:50

Dell Technologies: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός περνάει από τους εργαζόμενους

Σύμφωνα με τα πορίσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο από την Dell Technologies, η οποία καλύπτει 40 χώρες, οι επιχειρήσεις θεωρούν το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν ως το βασικότερο στοιχείο για την προώθηση έργων ψηφιακού και επιχειρηματικού μετασχηματισμού.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι μετά από δύο χρόνια επιταχυνόμενου ψηφιακού μετασχηματισμού, οι μισοί ηγέτες Πληροφορικής, παγκοσμίως, αναφέρουν ότι ο οργανισμός τους γνωρίζει τι χρειάζεται για να μετασχηματίσει ψηφιακά το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά μετά από μια τόσο γρήγορη αλλαγή, πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τώρα την πρόκληση να διατηρήσουν τον νέο ρυθμό. Επιπλέον, περισσότερα από τα δύο τρίτα των συνολικά 10.500 ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι οργανισμοί τους υποτιμούν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν σωστά με τους ανθρώπους τους κατά τον σχεδιασμό προγραμμάτων μετασχηματισμού.

Ειδικά για την περιοχή που αφορά την Ελλάδα (ΕΜΕΑ που περιλαμβάνει την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική), τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν πως η πρόσφατη περίοδος γρήγορου μετασχηματισμού αφήνει τις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους σε σημείο που να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ενισχυθούν περαιτέρω, να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές και να βελτιωθούν πριν ξεκινήσουν νέα ή επαναλαμβανόμενα έργα. Παρά την τεράστια πρόοδο και τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, η έρευνα υπογραμμίζει πως εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθούν ή να σταματήσουν τα έργα, καθώς το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το προσωπικό που διαθέτουν δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένο. Εξάλλου, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι εξακολουθούν να ανησυχούν ότι μπορεί να μείνουν πίσω λόγω έλλειψης μακρόπνοου οράματος για να αξιοποιήσουν τώρα τις ευκαιρίες που έχουν μπροστά τους.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή ΕΜΕΑ, αποκαλύπτουν ότι το 78% των ηγετών των επιχειρήσεων θεωρούν τους ανθρώπους τους ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους, ωστόσο, το 67% πιστεύει ότι ο οργανισμός τους υποτιμά τις απαιτήσεις των ανθρώπων κατά τον σχεδιασμό προγραμμάτων μετασχηματισμού. Τέλος, το 69% όλων των εργαζομένων δηλώνουν ότι η επιχείρηση στην οποία δουλεύουν πρέπει να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και υποδομές για ευελιξία εργασίας, με τρόπο που να ταιριάζει σε όλους.

Τεύχος 171

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ